paaugstināta temperatūra - 245 [entries|archive|friends|userinfo]
bija

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

245 [13. Apr 2021|21:13]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:14. Aprīlis 2021 - 00:09
(Link)
"māja meklē cilvēku" es esmu, daudz siekalojos. :)
tā vidzemes saimniecība ka tik nav šī – https://www.facebook.com/saimnieciba.zadini/ ?

bet tagad, pandēmijas vidū, braukt uz kaut kādām kopienām galīgi nav prāta darbs. turklāt es arī negribu ne tos svešos ļaudis, ne to mazliet apgaroto domāšanu, kas parasti tam nāk līdzi. gribētu sarunāt palikšanu pie kādiem draugiem vai radiem, kur var arī vakarā aliņu atvērt un niekus pagvelzt. tikai nav tādu draugu vai radu ar lauku mājām/vasarnīcām. kā katru pavasari domāju par lucavsalas mazdārziņiem, bet baidos arī par savu nevarību – vai, ja speciāli jābrauc, neatmetīšu ar roku. un tā arī nav tik pilnīga aizbēgšana no realitātes.

ui, jā, ar jogu vispār baigi šaubīgi. man tīri fizisko aktivitāšu ziņā joga šķiet uzrunājoša, bet tai mūždien apkārt tā, kā tu labi saki, hujezotērika.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:14. Aprīlis 2021 - 00:23
(Link)
Man šķiet, ka cita, kaut kur GNP teritorijā, ja nekļūdos un ģimene.

Tu līdz tai Lucavsalai vispirms aizbrauc. Es aizgāju uz Tīruma ielas dārziņiem un pārgribēju. Jo nu man nav iekšā pašai taisīt sētu un pat ja to uzblieztu, tādas vietas, kur nav uzreiz blakus reāls bomžatņiks ar bomžu virtuvi, dīvānu čila zonai un vispār parastu sadzīvi zem klajas debess vai nepārprotami pa vidu aizdomīgai taciņai, es neatradu. Un man der pļava, man nevajag fancy vai iekārtotu, bet tomēr ar bērniem kopā ejot gribas to vidi pēc iespējas drošu.
Un Lucavsalā pag.gad. brīvie bija pavisam tālu no pieturas. Lai gan šogad pēkšņi Ūpju ielā pie Dienvidu tilta bija atbrīvojies viens apvienotais pleķis numerācijā pa vidu, iespējams ir dimants.
Ja jābrauc ar sabiedrisko UN sīku riteņiem, jo tālu jāiet, plus mugureni, plus darbarīkiem, padzerties un uzkodas 4 cilvēkiem, iespējams arī ratiņsomu, nu laikam nebūs.
Bet vismaz izpētīt kārtīgi kuri pleķi pieejami, piezvanīt tantei un aizbraukt uz vietas dzīvē apskatīties gan ir vērts. Un ja tu aizbrauc un ir forša pļava, piebaksti man ar. Paprikas man šogad ir sadīgušas ;)
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:14. Aprīlis 2021 - 00:29
(Link)
https://m.ss.lv/msg/lv/real-estate/other/vegetable-gardens/ipxbh.html#map

Šis brīnišķīgs, bet drusku riskants piedāvājums
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:14. Aprīlis 2021 - 00:35
(Link)
jā, ar šādiem (līdzīgi kā ar māju pieskatīšanu) ir tā nedroši, jo liekas, ka jebkurā brīdī var izmest. un vēl nez, kāda tā tante.

un par pārējo – es pavisam aizmirsu par visu to bezpajumtnieku problēmu. man netālu no mājām ir brīnišķīgi dārziņi, kur tādus mitekļus nemana, bet tur, protams, viss aizņemts un neviens neko neatdod. lai gan ir daži galīgi aizauguši, kur skaidrs, ka nav kopts jau gadiem. neviena numura nekur nav.
varbūt ir tiešām vērts tīri intereses pēc pa to lucavsalu paklīst. man bez bērniem daudz vieglāk samenedžēt tikšanu uz visādiem nostūriem.

paldies tev!
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:14. Aprīlis 2021 - 00:51
(Link)
Izmest diez vai, bet riskanti, jo var gadīties, ka diriģē un kontrolē un ja vecā raudze, pārdzīvos, ja viss nav pedantiski izravēts. Es nevarētu atslābināties. Bet forši, ka ir apstrādāts.
Varbūt uzliec uz kāda staba vai sētas kontaktus ar info, ka gribi noīrēt pļavu un pati uzsākt dārziņu, ja kāds pazīst īpašniekus, lai nodod info. Vai pie kāpņutelpas vai pieturas, ja turpat blakus. Ja nav iebildumu, ka sveši cilvēki zvana, bet lielāka jēga, nekā likt e-pastu.
Vēl jau ir nelegālie dārziņi, viena pazīstama kundze vienkārši uztaisīja sev dārziņu pļavā zem augstsprieguma līnijas blakus citiem dārziņiem, un pat mājiņu uzblieza, nu gan ir izēsta no vietas. Bet pie Dienvidu tilta uz Daugavas pusi centra virzienā ir lielie koki vevajos dārziņos, kur vispār vairs nekas nenotiek, arī uz Bolderājas pusi daudzās vietās it kā ir pagalam veci.
Un ja esi maksātspējīga, ir kaut kādas divas vietas, kur par dārgu naudu izīrēt dārziņu Rīgā, pat ar instrumentiem un ūdeni, neatceros kā sauc, plus vēl zemi apar, ja vajag.
Un tās kartes izpēti un izpilddirekcijas tantēm piezvani, varbūt tu atrodi ko tādu, kas der. Iepriekš Lucavsalā bija dabūjami arī pagalam aizauguši pleķi diezgan tuvu ūdenim (ķip ne pie paša, bet pēdējajā apdzīvotajā rindā), varbūt var dabūt ar peldvietu.

Oi, kā man uznāca ilgas pēc sava dārziņa!