paaugstināta temperatūra - 178 (kaķu lietas) [entries|archive|friends|userinfo]
bija

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

178 (kaķu lietas) [31. Aug 2018|14:53]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
ņēmu mazkaķi padusē un pārvācos.

te dzīvo sešus gadus veca kaķe, kuru pirmie divi dzīves gadi padarījuši par diezgan nervozu būtni jau tāpat. vienmēr bijusi viena pati - reiz uz pieskatīšanas laiku te mitinājās runcis, ar ko pēc nedēļas šī jau spēlējās, bet tas īsti neskaitās. mazkaķim gan nepareizais dzimums. zināju, ka kaķenes sadzīvināt (īpaši ievedot jauno vecās teritorijā, nevis abas aizvedot uz jaunu vietu) viegli nebūs, bet ar ko tik traku rēķinājusies nebiju. vecā mazkaķi jau kuro dienu uzņem ar šņākšanu un maurošanu. mazkaķa slēgšana guļamistabā neko diži daudz nemaina - tikai to, ka drīz istabas durvīs būs caurums, jo mazulim nepatīk tikt ierobežotam. ēdiena trauciņi un kastītes, viss ir katram savs, bet sīkais ir nekauņa - kā no istabas ārā, tā uz virtuvi pie svešā trauciņa klāt. svešā kastīte arī ir jāizkašā. pa purnu dabūjis jau vairākkārt, taču tik un tā lien lielajai virsū. šorīt mazajā pierītē atradu iedūrušos lielu nagu.
sešos no rīta sēdēju gultā un aizgūtnēm raudāju, dzirdot, kā katrs nākamais konflikts izklausās arvien sliktāk. ar katru dienu augošais stress man neļauj ne gulēt, ne strādāt. es gribu atpakaļ aiz radiatoriem sēdošo mīļo lāci lielkaķi.

visi padomi, ko lasu internetā, paredzēti situācijai, kurā vecais kaķis ir pašpārliecināts un savu teritoriju sargājošs, bet jaunais - mazs un nobijies. ko darīt, ja jaunais ir nekaunīgs ložņa, tāpēc kāpj visiem uz galvas, bet vecais - satraucies un bailīgs, tāpēc agresīvs?
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]spect_actor
Date:31. Augusts 2018 - 15:45
(Link)
:(
Nu bet es ceru, ka pēc izlietām asinīm viņi samierināsies ar situāciju
[User Picture]
From:[info]saikne_neochin
Date:3. Septembris 2018 - 14:35
(Link)
ujj.. man diemžēl nav nekāda labā padoma, tikai pieredze, ka laiks un pacietība. mūsmajās pagāja gad līdz norimās kašķi un kautiņi.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:3. Septembris 2018 - 14:38
(Link)
ak vai. :( internets saka, ka kauties nedrīkstot ļaut, jo viņi tā neko neatrisina. bet grūti jau, ja sīkais visu to aurošanu neuztver par brīdinājumu, bet lien klāt spēlēties.
[User Picture]
From:[info]saikne_neochin
Date:3. Septembris 2018 - 16:52
(Link)
nu, cik ļauju vai neļauj, ja sāk ķildoties nolamā abus. tāpat ja mīļo, samīļo abus. ierobežotā telpā tiktiešam ar kaušanos neko neatrisināsi, jo tāpat abi paliek tur, bet gan jau ar laiku ziņkārība norims, pieradīs, saradīs.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:4. Septembris 2018 - 13:04
(Link)
es ceru. tāda mīlestība kā iepriekšējā miteklī ar lielkaķi te noteikti neuzplauks, bet es gribētu, lai viņas vismaz iemācās eksistēt kopā.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:5. Septembris 2018 - 09:23
(Link)
man tagad nav spēka gari komentēt. īsumā - My Cat From Hell. palasi sērijas aprakstu, ir pirmajās divās sezonās vismaz viena epizode kas derēs, jo līdzīga.
sīkais jānodarbina un jāizspēlina līdz nespēkam, obligāti jānošķir, laiks abiem vienā telpā jāuzrauga un iesaku arī sīko barot pa porcijām/laikiem un drīzāk pēc tam, kad bijis izpētīt visas telpas ārpus istabas, nekā pirms (sugar rush)