paaugstināta temperatūra - 177 [entries|archive|friends|userinfo]
bija

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

177 [27. Aug 2018|11:29]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:27. Augusts 2018 - 19:10
(Link)
nē, nē, tas gadījums ir visai sens - 2013./2014. gadu mija. manā dzīvē ir bijusi tikai viena šāda ilglaicīga depresīva epizode, tādēļ biju neizpratnē par to, kas tieši toreiz bija citādāk. un kas ir citādāk tagad.

cilvēki mani nogurdina arī tagad, bet toreiz es biju ļoti intensīvā situācijā, kur pilnīgi viss un visi bija sveši. tādēļ droši vien es sevi emocionāli izsmēlu ļoti ātri. tagad es mēdzu kontaktēties ar svešiem vai puspazīstamiem cilvēkiem, bet es vienmēr garantēju, ka kaut kur tuvumā ir kāds pazīstams. es izeju ārā ar draugiem, ar kuriem zinu, kā uzvesties. un tad ar tiem svešiniekiem ir vieglāk, jo viņi dala uzmanību un man ir plecs blakus, uz kā atspiesties.
[User Picture]
From:[info]eos
Date:27. Augusts 2018 - 19:16
(Link)
Šis jau ož pēc teiciena, ka "katram introvertam savu ekstravertu, kas velk ārā no mājas". Tieši tā domājot, ka introverti no cilvēkiem nogurst, kamēr ekstraverti uzlādējas.

Principā jā - man bija tāpat, kaut nebiju Erasmusā, bet sāku studēt citā LV pilsētā, kur nebija nevienas pat paziņas. Man tas bija par grūtu, jo draugi bija palikuši visi Rīgā.

Tad jau sanāk, ka atslēgas vārds tiešām sanāk "tuvi draugi", kuri palīdz būt kā tilts starp Tevi un citiem. Vai tagad to tuvo draugu ir skaitliski vairāk? Tas arī varētu būt mainījies, salīdzinot ar toreiz.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:27. Augusts 2018 - 19:20
(Link)
man ir tā pati tuvo draugu kompānija, bet tā ir drusku "izšķīdusi". mēs vairs neturamies tik ļoti kopā, tādēļ sanāk satikt draugu draugus. un ir parādījušies daži, kas ir ārpus šī loka. tā kā laikam jau draugu skaits īpaši nav mainījies, viņi vienkārši ir dažādojušies. :)

bet jā, es par to šobrīd domāju un baidos tieši tādēļ, ka tuvākajā laikā gaidāma pārvākšanās uz citu LV pilsētu. ja nu gaidāms tas pats pārsātinājums?
[User Picture]
From:[info]eos
Date:27. Augusts 2018 - 19:25
(Link)
Tas jau labi, ka kādi nākuši klāt. Ka nav tikai tā, ka vecie noklīduši kur kurais.

Man gan bija skaidrs (toreiz, kad pārvācos uz citu pilsētu), ka man vienkārši vajag kādu tuvu cilvēku, ar ko runāt. Jo citādi man nav spēka runāt ar ne-tuvajiem cilvēkiem. Kādu, kam pateikt nevis pieklājības frāzes, bet visu sūro un skaudro, ja tāds ir.

Skaipā toreiz man bija divas draudzenes, kas mani dikti centās mierināt, bet ar to bija par maz. Vajag dzīvu cilvēku, ar ko pasēdēt pie tējas vai kafijas.

Taču konkrētāk - ja man bija toreiz augstskola citā pilsētā, Tev būs arī augstskola vai darbs? Tad jau izvairīties nevarēs no small talkiem.

[User Picture]
From:[info]temperature
Date:28. Augusts 2018 - 00:05
(Link)
tur jau tā lieta. mani nākotnes plāni iekļauj kādu visai ambiciozu projektu, kā dēļ man nāksies iet uz vietām un runāt ar cilvēkiem. un galu galā kaut kādi draugi jau arī būs kaut kur jāiegūst. runāšanas un spēlēšanās būs ļoti daudz. es baidos no tās izdegšanas, ko reiz jau pieredzēju. plānoju daudz braukt uz rīgu, bet tas nav gluži tas.
[User Picture]
From:[info]eos
Date:28. Augusts 2018 - 06:28
(Link)
Katrā ziņā iesaku nodrošināties ar emocionālo atbalstu.

Man tagad cits psihoterapeits. Vēl ir psihiatrs (ar ko par laimi arī var parunāt garāk par 15 min). Vēl esmu sākusi iet pie dziednieka, kas, lai arī tiešā veidā varbūt nav devis pārāk daudz, ļāvis uz visu paskatīties unortodoksālā veidā - kāpēc mans raksturs ir tāds un tāds, un ko no šī māla vēl var samīcīt.

Protams, vēl arī draugi, kaut es par draugiem skaitu tos, kas mani paši grib satikt vismaz reizi mēnesī dzīvē.