atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:43 am: #100nieciņš ir arī simbols politiskai propagandai uz kura free-raido daudzi nekompetenti, slikti izglītoti (nekompetence un prātu inertums pašlaik ir lielāka problēma par negodīgumu) politiķi, kas tika ievēlēti tāpēc vien ka viņi ir "par latviešiem", bez sajēgas par to, ko nozīmētu būt "par latviešiem" arī miesā - situācijā, kad karš ir beidzies; radošās industrijas, ekonomiskā izaugsme, sociālā politika, lietderīgāka valsts pārvalde. kā "nosargāt Latviju" Eiropā, globālajā ekonomikā, ne-duālisma diplomātijā, jaunajās morāles un izglītības paradigmās? jaunajās iztēles prasībās? jaunajās žēlsirdības prasībās? jaunajās līdztiesības prasībās? kā dzīvot bez ienaidnieka? Latvija ir kā PTSD kara veterāns kas pie viesību galda neprot iesaistīties sarunās un kaut ko sarunāt, uzrunāts saraujas, salecas, atrunājas ar formālām frāzēm, gara acīm skatot kara ainas, dzīvodama vien pati sev vien redzamās uzvarās.

kāds izcils elegantas nacionālisma retorikas piemērs Ināras Mūrnieces runā
atceros kā viņa runāja LV prezidentūras preses konferencē Briselē, mazliet kā automātiskais atbildētājs kas ir salicis vienā rindā visus vārdus ko viņš ir dzirdējis angļu valodā par Eiropu, bez mazākajām rūpēm par jebkādu pievienoto vērtību žurnālistiem, par jebkādu citējamību iekšējiem preses dienestiem. parādot arī to, kas viņa ir - runājoša galva kam piespiež podziņu kas grib. kā mākslīgais intelekts. Latvijā dzīvojot vienkārši lielāka referentā kopa ar vārdiem ko savākt un salikt secībā.

Comments

[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:November 18th, 2018 - 12:44 pm
(Link)
Kas ir nacionālisms tavuprāt?
[User Picture]
From:[info]teja
Date:November 18th, 2018 - 12:48 pm
(Link)
manuprāt nacionālisms ir rūpes par savu tuvāko apkārtni sniedzot viņai to, kas viņai tajā brīdī ir vajadzīgs. šis ieraksts ir man netipiski nacionālistisks, ja kas.
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:November 18th, 2018 - 01:23 pm
(Link)
Man gan radās sajūta, ka tu vēlies nacionālismu parādīt kā kautkko neforšu. Cilveki tiek biedēti ar tamlīdzīgu retoriku un tas nudien ir stulbi.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:November 18th, 2018 - 02:11 pm
(Link)
es esmu pret nacionālismu kas ir balstīts pagātnē, sentimentā un simbolos.
nacionālisms ir kaut kādā ziņā tas pats kas turēt tīru māju, kur tu pats dzīvo.
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:November 18th, 2018 - 04:18 pm
(Link)
Kā tu to domā - turēt tīru māju? Kas ir māja un kas ir tīrība, vai var cilvēku valodā?
[User Picture]
From:[info]teja
Date:November 18th, 2018 - 04:37 pm
(Link)
tas ir tieši tas, kas ir teikts. nacionālisms nozīmē rūpes par to, kas ir šeit un tagad tuvākajā apkaimē. nedaudz paplašinātas rūpes par savu miesu-tuvāko-dzīvokli-pilsētu-zemi.
tikko nacionālisms kļūst par simbolu fetišismu, vēstures interpretāciju uzspiešanu, moralizēšanu kā man būtu jājūtas, vai arī citu klātesošo nepamanītu izslēgšanu no tusiņa, politiska populisma ieroci, lai novērstu uzmanību no šeit un tagad, tas garām.
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:November 18th, 2018 - 06:21 pm
(Link)
Nu un kā tu rīkojies, lai no savas zemes, pilsētas izstumtu cittautu okupantus, kas iesoļojuši šeit, apšāvuši un iebiedējuši cilvēkus un uzskata šo visu par savu likumīgo īpašumu?
[User Picture]
From:[info]teja
Date:November 18th, 2018 - 09:01 pm
(Link)
okupācijas karaspēka izvešanu no Latvijas pabeidza 1994.gada 31.augustā
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:November 18th, 2018 - 09:37 pm
(Link)
Krievi taču nekur neaizbrauca. Bet jautājums bija retorisks nevis īsts.
Ne tev, ne man nekas nepieder, ne dzīvoklis, ne zeme, pat ne valoda. Mēs esam viesi šajā situācijā un mums tiek piedāvāti stili, uzvedības manieres. Arī tu, tāpat kā mūrniece runā svešus, saklausītus vārdus, arī es.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:November 18th, 2018 - 09:43 pm
(Link)
es arī esmu aizbraukusi un dzīvoju "svešās valstīs", jau 10 gadus, nerunāju šo valstu valodās un izmantoju vietējās infrastruktūras un vēl atļaujos ironizēt par šo valstu kultūrām.
Powered by Sviesta Ciba