atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:09 pm: vai kāds šeit ir nodarbojies ar dažādu atcerēšanās tehniku izmēģināšanu?
https://artofmemory.com/

Comments

[User Picture]
From:[info]sirualsirual
Date:April 2nd, 2018 - 01:34 pm
(Link)
jaa graamata moonwalking with einstein ir zinaamaakais muusdienu ieskats tajaa. tas ir interesanti, bet jaasaka, ka peedeejo reizi sho metodi izmantoju, lai maaciitos franchu valodaa dienu nosaukumus un aatraak (man) bija to izdariit no galvas
[User Picture]
From:[info]sirualsirual
Date:April 2nd, 2018 - 01:38 pm
(Link)
proti "memory palaces"
[User Picture]
From:[info]teja
Date:April 2nd, 2018 - 01:47 pm
(Link)
jautājums ir, ko nozīmē "mācīties no galvas". mēs pieņemam, ka visiem tas notiek vienādi, bet varbūt tā nemaz nav. aprunājoties šķiet, ka ikvienam ir kaut kādi savi triki. cilvēki ik pa laikam mani pārsteidz gan ar savu atcerēšanos gan neatcerēšanos. kognitīvo procesu apzināšanās nav lieta, ko māca skolā (žēl)
[User Picture]
From:[info]sirualsirual
Date:April 2nd, 2018 - 03:17 pm
(Link)
man personīgi ļoti lēnām pieleca, ka ir noderīgi mācīties caur to, ko tu jau zini, caur asociācijām. piemēram, grieķu "kokkino" (sarkans) ir grūti aizmirst, ja to sasaista ar gaiļa seksti un kladzināšanas skaņu.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:April 2nd, 2018 - 03:27 pm
(Link)
man bērnībā bija pašizdomāti pantiņi, kā atcerēties kurš mašīnas simbols ir kura marka, un kaut nedaudz varētu piedalīties vīriešu sarunās
[User Picture]
From:[info]prtg
Date:April 4th, 2018 - 10:46 pm
(Link)
Coursera sekmīgi pabeidzu kursu "Learning How to Learn". Tur bija šis un tas par atmiņas trenēšanu, bet, tā kā totāli nesekoju kursa padomiem, jau esmu aizmirsis visu, par ko tas bija.
Powered by Sviesta Ciba