atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
03:17 pm: Somijā principā jau ir apm 700 EUR pamatienākums. oficiāli tas vēl tipa neskaitās, to noformē kā bezdarbnieka pabalstu vai atbalstu studentiem vai valsts garantētu aizņēmumu, vai atbalstu jaunajam uzņēmumam, bet iespējas dabūt valsts atbalstu reāli ir plašas. nekur neesmu satikusi tik daudz cilvēku, kas neko nedara, vienkārši fulltaimā dzīvojas (taupīgi). viņi tāpat sūdzas par naudas tŗukumu un meklē gadījuma darbus, jo 700 ir minimālais ar ko var mēnesī iztikt ja ir jāmaksā īre (LV ekvivalents maybe būtu 350) un arī tad nevar atļauties iet uz teātriem, dzert alkoholu vai braukt uz citām pilsētām, bet viņi, protams, nevar iedomāties, kā var būt, ka tiešām obligāti ir jāiet strādāt ofisā vai obligāti jāiet augstskolā.
grūti pateikt, kā tas kopumā ietekmē sabiedrību. noteikti daudz vairāk cilvēku, kas domā par dzīves jēgu, pavada ilgu laiku dabā, meklē savu īstumu, iet pulciņos un nodarbojas ar mākslu - bez mērķa kļūt slaveni, vairāk ar domu "izpaust dvēseli". tur nāk ārā neitrālas bet gaumīgas lietas. nevar salīdzināt ar batikotajām šallēm, drīzāk mazliet pietrūkst ambīcijas un narcisma, lai būtu mindblowing.

Comments

[User Picture]
From:[info]panacea
Date:February 24th, 2018 - 03:33 pm
(Link)
es nesen klausījos podkāstu, kur stāstīja, kā tagad somijā izmēģina universālo kredītu, jo būtībā, jā, kā tu saki, cilvēki dzīvo uz ārkārtīgi gariem, lai gan ne pārāk dāsniem pabalstiem un baidās stādāt, jo tad viņiem to pabalstu atņems. tad nu būtu vnk mēnesī garantēts naudas daudzums un vienalga vai strādā vai nē.

es gan klausījos un pie sevis spriedu, ka, ja man būtu tāds ienākums, es atlikušo mūžu pavadītu gulšņājot uz dīvāna un skatoties daytime tv.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 24th, 2018 - 03:36 pm
(Link)
to Tu vēl nezini. mēs visi pašlaik esam pārguruši un vēlamies vienkārši gulēt, bet tas pāriet. man vajadzēja aptuveni 8 mēnešus tādas dzīves, lai saprastu, ka es vēlos kaut ko darīt, nevis nedarīt, un kustēties, nevis gulēt.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 24th, 2018 - 03:37 pm
(Link)
patiesās dzīves motivācijas apstākļos, kad obligāti ir jāstrādā, ir aizbarikādētas.
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:February 25th, 2018 - 02:59 pm
(Link)
Nepatīkami, ka par dzīvokli ti daudz jāmaksā. To vajadzētu risināt. Bet tā cilvēki nez vai strādātu, ja viņiem būtu tik liels garantētais ienākums. Daudz laika aizietu šiverējot pa māju, ēdot, mazgājoties un sēžot internetā. Bioloģizējoties.
Powered by Sviesta Ciba