atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:18 pm: Vai mums tiešām šķiet, ka ir vēl kāds cilvēks, kura dzīve ir labāka par mūsējo
Ja ir pat zinātniski pierādīts, ka tas tā nav
(Ja vien neesat šizofrēniķis, kas smadzeņu darbības īpatnību dēļ ir objektīvi nespējīgs izjust komforta stāvokli)

Un vai mums tiešām šķiet, ka ir kāds cilvēks, kurš būtu laimīgs kaut kādu dotumu vai materiālu lietu dēļ, nevis tādu pirmās klases uzdevumu dēļ kā "nesalīdzināt sevi ar citiem" vai "būt šeit un tagad" un tml.
Es domāju, savas dzīves labumu var salīdzināt tikai pats ar sevi

BEt šo var teikt var neteikt tāpat izklausas pēc alķīmiķa un visi ieskaitot mani laiž gar ausīm un turpina, nebīsimies šī vārda, apskaust visus, kas it kā ir skaistāki, talantīgāki, veiksmīgāki, bagātāki, jaunāki ("nu labi ne jau tā ļauni apskaust bet kaut kas sirsniņā ieduras un uznāk lielas bēdas par savu sūdīgumu un šīs bēdas ir daudz lielākas par prieku, ka otram labi iet" - face it mf - to sauc APSKAUST! Un bez tā mūsu dzīve uzlabotos vismaz par 20%)

Comments

[User Picture]
From:[info]adele_varbut
Date:December 30th, 2016 - 12:52 pm
(Link)
To bieži sauc "apskaust", bet dažkārt, kad runa par cilvēkiem, nevis lietām - "būt greizsirdīgam". Man šķiet, ka greizsirdību ir grūtāk aizdomāt prom nekā skaudību, jo skaudības gadījumā tie citi cilvēki parasti ir izvēlēti daudzmaz nejauši, tāpēc ir vieglāk novērsties no viņu salīdzināšanas ar sevi, bet greizsirdības gadījumā piesaiste konkrētai citai personai ir daudz spēcīgāka.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:December 31st, 2016 - 12:26 am
(Link)
Greizsirdība ir pilnīgi no citas operas imo
Powered by Sviesta Ciba