teiksma_ragana


Nu tās guļamistabas...

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Tas ir tik absolūti smieklīgi, ka LGBT kopienu pieminot, noteikti kāds uzdirsīs, ka viņam vienalga, ko cilvēks dara savā guļamistabā un vispār tiks pieminēta guļamistaba. Tas ir pilnīgs neloģikas triumfs. Deģeneratīvas domāšanas paraugs. Kāds ir gejs vai lesbiete, vai bi vai trans tikai guļamistabā un tas attiecas tikai uz seksu.
Prātiņ, nenāc mājās, tev te būs bail un pretīgi, kas bez tevis te ir sadarījies.
Patīk vai nē, atbalsta vai nē, bet šādi komentāri, kas ir izplatīti, un kuri parādās it kā normālu, pieskaitāmu cilvēku runās un tekstos, ir pilnīgs neloģikas paraugs. Tāpat kā apgalvojumi, ka dabā (dzīvnieku pasaulē) homoseksuālisma nav, tāpēc tas ir nedabīgs (pilnīgas muļķības, pat atceļot to, ka vai tad mums pēkšņi dabiskums ir vērtība sabiedrībā?). Tāpat kā tas, ka nav monogāmu homo attiecību, ka visi geji ir pedofīli un tamlīdzīgi. Šajā tēmā kaut kā oficiāli cilvēkiem ir atļaut neizmantot smadzenes, atslēgt jebkādu loģiku, ka runa ir par attiecībām - patiesībā visa cīņa ir par tām, par mīlestību, par attiecībām, par bērniem, par draugiem, par darba kolēģiem, jo ar seksu viss ir kārtībā - iet un drāžas, ar ko grib, patiesībā ar seksu problēmu taču nav, ar to guļamistabu.
Pretīgi.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On October 23rd, 2014, 07:38 pm, [info]hidroxo commented:
Tas ir diezgan izplatīts teiciens, un pārsvarā attiecināms uz to, ka cilvēks vienkārši nejaucās citu cilvēku privātajās darīšanās. Vnk viens no tiem paplašināmi uztveramajiem teicieniem kādu mums ir daudz: "ne mana cūka, ne mana druva", "dāvinātam zirgam zobos neskaties" u.c. Guļamistaba arī var tikt attiecināta uz lietām pilnība nesaistītām ar to. Protams, viss atkarīgs no individuālā konteksta :) varbūt cilvēks tikai gribēja pateikt, ka tas īsti nav ar viņu saistīts, bet naidu ne pret vienu nekurina. Ja arī ne ideālais variants, arī nav tik briesmīgi, mūs nekad jau pa īstam neinteresē svešas problēmas, to vnk ir pārāk, pārāk daudz un pasīvie vismaz neaizsprosto ceļu.
[User Picture]
On October 23rd, 2014, 08:04 pm, [info]teiksma_ragana replied:
Ļoti bieži homoseksualitātes atzīšana tiek asociēta ar to, ka cilvēks publiski plātās ar to, kas viņam gultā patīk, lai gan par to runa ir arī, stādot priekšā savu hetero otro pusīti vai paziņojot par bērna piedzimšanu.
[User Picture]
On October 23rd, 2014, 08:38 pm, [info]mafia replied:
Pēc būtības taču runa ir par seksualitāti! Tas ietverts terminā hetero/homoSEKSUĀLS. Tā kā atsaukties uz guļamistabu ir ok. Nav ok, kad tas ir vienīgais, uz ko atsaucās, kad diskutē par viņu tiesībām kā cilvēkiem in general (precēties, adoptēt bērnus, droši iet pa ielu, pulcēties gājienos..).
[User Picture]
On October 23rd, 2014, 08:52 pm, [info]teiksma_ragana replied:
Jā, un sex nozīmē dzimums...
* * *
[User Picture]
On November 11th, 2014, 01:49 pm, [info]macabre commented:
Grām ejot dzirdēju sarunu: "Rinkevičs ietvītoja, ka ir gejs." "Nu un?" Un man tā šķiet ļoti veselīga attieksme. Kāda man daļa gar Rinkeviča seksuālo orientāciju, reliģisko pārliecību, telefona modeli, kuru viņš izmanto utt. Neba jau šo apsvērumu dēļ viņš ir labāks vai sliktāks profesionālis (vai cilvēks), kas ir svarīgi man kā pilsonim. Honeybee to aprakstīja labāk nekā es spētu - http://klab.lv/~honeybee/929668.html

No otras puses, es apzinos, ka kamēr vien absolūtais vairākums to neuztver par normu - par to vajag runāt. Un jā, reizēm vajag pat plātīties.

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry