par visa pastāvošā veltīgumu - [entries|archive|friends|userinfo]
tanstaafl

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[5. Jun 2012|19:01]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Izrādās, Irāna cērt kāju pie zemes un atsakās kopā spēlēties ne vien tad, ja Persijas līci nosauc par Arābijas līci, bet arī tad, ja to nosauc vienkārši par Līci vai bezkaunīgi atļaujas vispār nekā nenosaukt.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]krii
Date:5. Jūnijs 2012 - 20:59
(Link)
Saukt Persijas līci par Arābijas līci patiešām ir kas līdzīgs kā saukt Baltijas jūru par Krievijas jūru. Es viņus saprotu.
[User Picture]
From:[info]tanstaafl
Date:5. Jūnijs 2012 - 21:05
(Link)
Bet nenosauca taču par Arābijas līci!
[User Picture]
From:[info]krii
Date:5. Jūnijs 2012 - 21:13
(Link)
Nu, un Allahs lai slavēts, ka nenosauca!:)
Bet kāpēc anglofonajai publikai ir tādas pretenzijas dēvēt Persijas līci par Persijas līci, es nudien nesaprotu. Nav jau tā, ka irāņi būtu vienīgie, kas lieto šo nosaukumu. Un "The Gulf" ir nožēlojami pārprotami!
[User Picture]
From:[info]tanstaafl
Date:5. Jūnijs 2012 - 21:32
(Link)
Nu, lielākoties jau sauc par Persijas līci. Par Arābijas līci to mēdz saukt, piem., ASV flote ļoti pragmatisku apsvērumu dēļ — tāpēc, ka dažas tā reģiona arābu valstis ir ASV militārās sabiedrotās (un ļoti labprāt to dēvē par Arābijas līci), savukārt attiecības ar Irānu nav nekādas siltās, maigi sakot. Un par Līci sauc tie, kuri lieliski apzinās, ka sešas arābu valstis grib vienu nosaukumu, bet Irāna — citu, un negrib šajā jezgā iesaistīties. Bet, lūk, pat nesaukšana nekā ir nāvīgs apvainojums.