Riebīgais mušmirmušmis

papīpē vēl


16. Februāris 2021

cik skatos. aging good @ 21:47

Mūzika: pussintētisku pusvalodību puspatiesība

Krievu valodas sapratējiem. gandijrisinājums (jo mēs vēl varam) Šis ir Krievijas Federācijas infosfēras video,
un gadījumā 'mi','nas' tikai daļēji attiecas uz lv skatītāju, nevertheless
(pēc pašu rusu vārdiem:"a pribaltika turp šurp, Brandenburgas Kūrfirste, Livonijas Ordenis, Gustavs Ādolfs,
Lietuvas Liellvalsts (līdz melnajai jūrai reiz bija), piedodiet, bet polija (ups) kā valsts pirmoreizi uzpeld 20tajā gadsimtā,
ja reiz Polija būtu galvenā no abām monarhu ģimenes saišu saistītajām lielvalstīm ( a polijā elektoriālā monarhija, vispār savādi) kā mums dirīja skolā, tad būtu tak kaut reizi atzīmēta kartē vai pieminēta pirms 19tā gs. beigām ( Zečpospoļita jā, bet bieži vnk Lietuva, zem slēpta protestantu jūga)
"Attiecas uz jums. mums? Lietuva gan ir vēl nedaudz tālāk/tuvāk (vajadzīgo pasvītrot) Krievijai -tās nagiem.
Mēs esam kolonija. Tagad amerikas,
šķita,
bet senie zemes īpašumu papīri un norunas jau nekur tukšā gaisā nepazūd un nesen vēl tās vēstīja, ka cccp mēs vaļsirdīgi piederot. "
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]ulvs
Date: 16. Februāris 2021 - 22:35
(Link)
Diezgan komisks video. Fascinē, ka viņš rāda glīti izrotātas vecpilsētas ēkas fočenes un komentē, ka par to skaistumu tika izlietas daudz asinis. It kā valstīs, kuras koloniālisms tiešā veidā ne cik neietekmēja, nebūtu tādu ēku (Šveice, piemēram). Tirdzniecība ir atslēgas vārds. Tur, kur tika mīta nauda, bija skaistas ēkas. Krievijā vienkārši nav daudz skaistu ēku, jo vēsturiski tajā populāra bija koka arhitektūra - ja neskaita vēsturiskās vietas, lielāko daļu akmens ēku uzcēla PSRS laikā. Viņi jorpojām lielā mērā ir barbari, kuri vien ir centušies sekot rietumu paraugam, taču savas iedzimtās atpalicības (pieņemu, ģenētiska rakstura problēma) dēļ vienmēr ir soli aiz. Pat, ja viņiem būtu bijušas bagātības, krievzemes bija grūti pieejamas, jo viņiem ilgi nebija osta, kas ziemā neaizsala, nemaz nerunājot par zemes ceļiem, kas ziemā un pavasarī pazūd.

Koloniālās varas neskatījās tagadējās Krievijas virzienā, jo nebija iemesla - tur nebija zelta/sudraba raktuvju vai kāda varena civilizācija tās norietā. Kā arī tā ir nereāla loģistika priekš tiem laikiem. Paskat, pat nacistiem nesanāca ar visu viņu smalki ieeļļoto mašīnu. Ģeogrāfija.

Zinātnes attīstība (atklājumi navigācijas metodēs, metalurģijā, ieroču ražošanā, vārdu sakot, industriālā revolūcija; pirmo reizi parādījās milzīgs pieprasījums pēc noteiktiem resursiem, jo 1.x cilvēces vēsturē bija uzceltas speciālas milzu ēkas, kur ražoja konkrētus objektus) un cīņa par resursu sadalījumu kalpoja par koloniālisma pamatu. Tas bija šī nebeidzamā ciešanu cikla sākums - mēs sākām no zemes prasīt vairāk nekā tā spēj dot. Un joprojām turpinam. Tagad jau skaidrs, ka ceļš uz absolūtām globālām klimtatā pārmaiņām ir neatgriezenisks. Tā teikt, būs riktīgi dirsā, jo nekas neapstādinās to metānu, kas izkūstot izplūst arvien vairāk no Sibīrijas un Antarktīdas klajumiem. Bet vismaz mēs jau būsim miruši.
[User Picture Icon]
From:[info]swimpis
Date: 18. Februāris 2021 - 11:44

(tev ir ģiimenes koks pierakstīts?)

(Link)
tā ir vecās pasaules zinātnes korifeju idiotisma vēsma. tas, ko viņi muld par krieviju vispār pofig. Visur apraktas pilētu pilsētas. Un tiek izdomāts koloniālisms, it kā kolonisti to vien darīja kā cēla zvaigžņu cietokšņus un pilsētas, kuras mūsdienās pat atrakt nevar (neatļauj. Nerunājot par replikāciju. Pasaule ir aprakta. daudzkur zem asfalta ir nevis pludmale bet dzelzs ceļš, veidots no savdabīgiem apļveidīgiem pēc zobratiem izskatošiem puzles gabaliņiem. No mums slēpj to, ka esam viduslaikos (salīdzinot ar gadsimtu, divus un trīs atpakaļ. Lai gan mums forši skolā apgrieza prātu, ģeogrāfijas vietā mācīja vēsturi un vice versa. Tagad visā āfrikā viduslaiki. Iespējams arī te drīz būs. Tehnoloģija vienmēr bijusi atkarīga no reģiona un vice versa. Tici millera, šlossera, baijera un skalegāra vēsturei? Painteresējies, ar ko tieši Skaligērs izcēlās teiksim!
[User Picture Icon]
From:[info]swimpis
Date: 18. Februāris 2021 - 11:46
(Link)
krievijā ir daudz akmens ēkas. un atomkara sekas, tur kur reiz valstu valsts Le Grande Tartartie
[User Picture Icon]
From:[info]mapats
Date: 17. Februāris 2021 - 13:07
(Link)
Indiešu veids, kā atbrīvoties no koloniālistiem ir ļoti labs. Mūsu mentalitātei varētu nederēt, jo vienmēr atradīsies nodevēji, kuri izvēlēsies ātru peļņu nevis neatkarību.
[User Picture Icon]
From:[info]swimpis
Date: 18. Februāris 2021 - 11:44
(Link)
jāatrod metodika.
[User Picture Icon]
From:[info]mapats
Date: 18. Februāris 2021 - 22:26
(Link)
Metodika ir, bet diezgan ķēpīga padarīšana.

Riebīgais mušmirmušmis

papīpē vēl