Journal    Friends    Archive    User Info    memories
  Tātad:: Jauns | FriendsofFriends | Visi |
Tēmturi:: kino | ēst |

saulaina - Komentāri


[info]str
13. Dec 2012 13:08

100% ēteriskā eļļa lietošanai kosmētikā. Vācu kumelīte, ko reizēm sauc arī par “zilo kumelīti”, īsto kumelīti, ir viengadīgs, aromātisks, līdz 60 centimetriem augsts augs ar margrietiņām līdzīgiem, nelieliem ziediem.


Kumelītes dzimtene ir Eiropa un Āzijas ziemeļu un rietumu daļas, bet to plaši kultivē arī Ziemeļamerikā un Austrālijā.


Kumelīte ir viens no plašāk pazīstamiem ārstniecības augiem, ko izmanto jau gadsimtiem ilgi kā nomierinošu, pret sāpju, pret iekaisumu, ādas kopšanas un gremošanas sistēmas darbību uzlabojošu līdzekli.


Pateicoties augstajam azulēna saturam, Vācu kumelītes ēteriskā eļļa ir ar lieliskām pret iekaisuma, nomierinošām īpašībām, kā arī tai piemīt pret sāpju, alerģiskas izpausmes mazinošas, pret spazmu, baktericīdas, pretsēnīšu, nervu sistēmu nomierinošas, sviedrējošas īpašības.

Vācu kumelītes ēterisko eļļu iegūst no auga ziediem ar tvaika destilācijas metodi. Ziedos ir aptuveni 1.8% līdz 2.0% ēterisko eļļu.

Vācu kumelītes ēteriskā eļļa ir zilā krāsā ar izteiktu, saldu zāļu smaržu. Tā kombinējama kopā ar ģerānijas, lavandas, pačūlijas, rozes, benzoina, neroli, bergamotes, majorāna citrona, laima, ilang- ilang, jasmīna, salvijas un citām ēteriskajām eļļām.

Vācu kumelītes ēteriskā eļļa satur arī bisabololu, kas iedarbojas iekaisumus un apsārtumu mazinoši.
Kosmētikā vācu kumelītes ēteriskā eļļa ir plaši izmantojama aknes, dermatīta, ekzēmas skartas ādas kopšanā, kā arī alerģijas izpausmju mazināšanai, pret apdegumiem, iegriezumiem, apsaldējumiem, insektu kodumiem, nobrāzumiem, iekaisumiem, kā arī niezošai galvas ādai.
Vācu kumelītes ēteriskā eļļa iedarbojas nomierinoši uz nervu sistēmu, mazina galvas sāpes, migrēnu, saspringumu, kā arī palīdz sāpošu, savilktu muskuļu, reimatisma, gremošanas sistēmas problēmu (kolikas, vēdera pūšanās) gadījumos.
*****
Iedarbība: pretiekaisuma, antiseptiskas, antibakteriālas, pretvīrusu, dziedējošas, atsāpinošas, spazmolītiskas, sedatīvas īpašības, veicina urīna izdalīšanos, izdzen cērmes. Nostiprina imūnsistēmu, pazemina paaugstinātu temperatūru, mazina alerģiskās reakcijas, uzlabo asins sastāvu, gremošanu, dziedē kuņģa un 12 pirkstu zarnas čūlas, ārstē grūtniecības toksikozi, regulē menstruālo ciklu.
Psiho- emocionālā iedarbība: mazina nervozitāti, nogurumu, uzbudinājumu, stabilizē emocijas, uzlabo miegu, palīdz pārvarēt dusmas un naidu.
Kosmetoloģija: mazina apsārtumu, iekaisumu, niezi, baro sausu ādu, ārstē strutainus izsitumus, impetigo, dermatozes, veicina abscesu uzsūkšanos, brūču, čūlu un apdegumu dzīšanu. Nostiprina asinsvadu sieniņas, ir balinošas īpašības. Veicina matu augšanu.
Brīdinājums: nelieto vienlaicīgi ar homeopātiskajiem līdzekļiem!
Ādas reakcija: neliela kņudināšana.

Read Comments

Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.