Journal    Friends    Archive    User Info    memories
  Tātad:: Jauns | FriendsofFriends | Visi |
Tēmturi:: kino | ēst |

saulaina - Komentāri


[info]str
13. Mar 2012 15:01

P vitamīns apvieno bioloģiski aktīvo vielu - bioflavonoīdu grupu. Šobrīd pazīstam apmēram piecus simtus no tiem, un tie visi ir augu izcelsmes produkti, dzīvnieku audos šīs vielas nav atklātas.

P un C vitamīnu bioloģiskās īpašības daudzējādā ziņā ir līdzīgas. Turklāt bioloģiskās darbības izpausmēs (bioantioksidētāji) tās ir izteikti sinerģiskas.

Fizioloģiskā nozīme. P vitamīna galvenā vērtība ir tā spēja nostiprināt kapilārus un samazināt asinsvadu sieniņu caurlaidību. Tāpēc P vitamīns normalizē kapilāru stāvokli un palielina to stiprību.

Pagaidām nav noteikts, cik P vitamīna cilvēkam nepieciešams vienā diennaktī. Orientējoši tā varētu būt puse attiecībā pret nepieciešamo C vitamīna daudzumu.

P vitamīna avoti ir upenes, dzērvenes, ķirši, saldie ķirši un ērkšķogas.

Read Comments

Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.