Journal    Friends    Archive    User Info    memories
  Tātad:: Jauns | FriendsofFriends | Visi |
Tēmturi:: kino | ēst |

saulaina - Komentāri


[info]str
3. Feb 2012 12:51

Hialuronskābe http://en.wikipedia.org/wiki/Hyaluronan ir spēcīgs ādas mitrinātājs un mitruma piesaistītājs. Tā krēmos un citos kosmētikas līdzekļos padara ādu mīkstāku, mitrina to, novērš krunciņu veidošanos un mazina jau esošās, veicina jaunu ādas šūnu veidošanos (paātrina ādas atjaunošanos).

Hialuronskābe ir polisaharīds, kas dabā sastopams cilvēku un dzīvnieku audos, bet tās lielākā koncentrācija ir ādas, acu un skrimšļu audos. Hialuronskābe nodrošina šūnu struktūras saglabāšanu un veido nosacītu želeju, kas kalpo kā mitruma uzturētājs un elastības nodrošinātājs. Cilvēkam novecojot, hialuronskābes koncentrācija šūnās samazinās un tas mazina audu dabisko spēju noturēt pietiekamu mitruma līmeni. Lietojot hialuronskābi kosmētikas līdzekļos. ādai tā piesaista nepieciešamo mitrumu, paaugstinot ādas elastību un mazina novecošanās pazīmes- krunciņas, grumbas, ādas elastības mazināšanos.

Ārīgi lietojot hialuronskābi, tai piemīt ūdeni piesaistošas īpašības- tas nodrošina redzamu un jūtamu ādas stāvokļa uzlabojumu, jo tā veido neredzamu, elastīgu, plānu pārklājumu ādai un tā izskatās, saglabājas jaunāka, elastīgāka, tonizēta.

Hialuronskābe ir ūdenī šķīstošs, balts pulveris bez aromāta, tās lietošanas proporcijas kosmētikas līdzekļos ir no 0.1% līdz 1%.

Hialuronskābes molekulārais svars ir 1 milj. Daltoni, kas nozīmē to, ka tā veido uz ādas caurspīdīgu, neredzamu aizsargājošu slāni, kas ādu pasargā no baktērijām, netīrumiem un saules UV staru iedarbības.

Hialuronskābe nav jūtīga pret karsēšanu- to šķīdina ūdens fāzē karsējot to vai, iejaucot nelielā daudzumā glicerīna vai ūdens, pievieno kosmētikas līdzeklim, kad tas ir atdzisis. Pievienojot hialuronskābi želejai, to nav nepieciešams papildus karsēt.

Hialuronskābi var pievienot acu, sejas un ķermeņa krēmiem un želejām.

...
Hialuronskābe tiek ietverta mūsu audos no pašas mūsu dzimšanas. Ja paskatāmies uz bērna seju, tad viss, ko jūs redzat - svaiga mirdzoša uzvilkta seja ar pietvīkumu - ir nekas cits, kā milzīgs daudzums hialuronskābes ādā. Tomēr tuvu pie četrdesmit gadiem tās daudzums sāk katastrofāli pazemināties - ar to ārsti saista pirmās ārējas novecošanās pazīmes. Aplūkojot dermas struktūru var sacīt, ka tiek visi ietverti viņā komponentes ir kolagēna šķiedras, elastina, fibrobrasti krātiņi, tas ir saistaudu krātiņi, - burtiski atdusas hialuronskābes šķīdumā. Un tam ir cēlonis, jo šī skābe izpilda lielu funkciju daudzumu. Pirmkārt, tajā atrodas galvenie valgmes depo: viena tās molekula pievelk ap piecsimt, bet pa dažiem datiem tūkstoti ūdens molekulu. Viņa tāpat izpilda regulatoru funkciju: bez hialuronskābes krātiņi nav spējīgi restaurēties, bet brūces - sadzīt. Bez viņas ir neiespējama nedz trauku augšana, nedz laba ādas mikrocirkulācija, nedz ādas barošana. Bez tam, hialuronskābe izcili uzķer brīvos radikāļus, tas ir aizsargā krātiņus no galvenajiem agresoriem, kas sekmē ādas novecošanos.
..

Read Comments

Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.