Zaļā vārna ir un paliek zaļā vārna


October 27th, 2008

nav ar mani viss labi, zinu @ 12:29 pm

Dvēseles stāvoklis: cold
Dvēseles melodija: blink182 - aliens exist

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]wilkacis
Date: October 27th, 2008 - 02:14 pm
(Link)
Tu nevis pievienojies agnostiķiem savā uztverē, bet gan bezmugurkaulnieku spirituālistiem-astrologiem. Agnostiķi vienkārši uzskata, ka dieva eksistenci nevar pierādīt, līdz ar to nav jēgas runāt par to. Tur nav nekādas jābūtības "gan jau kaut kas eksistē".
[User Picture Icon]
From:[info]blondais_terors
Date: October 27th, 2008 - 02:18 pm
(Link)
kā tā - Dievs neeksistē? ASV tak tiesa noteica ka viņam vienkārši adreses nav, bet līdz ar to apliecināja Dieva eksistenci :D
[User Picture Icon]
From:[info]spike
Date: October 27th, 2008 - 02:20 pm
(Link)
nop, agnostiķi domāja tieši šadi kā es teicu. Un nevajag jaukt ekstenciālisma jautājumus ar Dieva esamības jautājumiem. Viņi pārklājas , bet tomēr ir nodalāmi. Vēlos tā teikt.
[User Picture Icon]
From:[info]wilkacis
Date: October 27th, 2008 - 06:28 pm
(Link)
Agnosticism (Greek: α- a-, without + γνώσις gnōsis, knowledge; after Gnosticism) is the philosophical view that the truth value of certain claims — particularly metaphysical claims regarding theology, afterlife or the existence of deities, ghosts, or even ultimate reality — is unknown or, depending on the form of agnosticism, inherently impossible to prove or disprove.

Demographic research services normally list agnostics in the same category as atheists and non-religious people, using 'agnostic' in the sense of 'noncommittal. However, this can be misleading given the existence of agnostic theists, who identify themselves as both agnostics in the original sense and followers of a particular religion.

Ok, tad labākajā gadījumā "teisko agnostiķu" minoritāte. Kas, manuprāt, ir tikpat absurds koncepts kā anarho-kapitālisms, brīvais tirgus un roks pret alkoholu.
[User Picture Icon]
From:[info]wilkacis
Date: October 27th, 2008 - 06:47 pm
(Link)
Pievienojot kārtējo vārdu, kura jēgu līdz galam cilvēki nesaprot, et bieži lieto - eksistenciālisms. Tas ir divdesmitā gadsimta filozofijas un literatūras novirziens.

Iespējams, domāji eksistences jautājumu (esības jēgu?). Tiešām nevajag jaukt. :)

Kā tad tavā izpratnē "pārklājas, bet ir nodalāmi" šie jautājumi?
[User Picture Icon]
From:[info]spike
Date: October 27th, 2008 - 07:42 pm
(Link)
lai nu par kuru lietu,par šo teorētisko aspektu,es esmu drošs ;) labi par ekstenciālismu,ko es utveru par esības meklējumiem, ko laikam wikipedia neatbalsta.
Bet to,ka agnostiķi tā domāja par dievu droši vari apstrīdēt ar manu filazofijas skolotāju un grāmatu,kurai es nosaukumu neatceros :D
[User Picture Icon]
From:[info]wilkacis
Date: October 27th, 2008 - 08:20 pm
(Link)
es labprātāk padiskutētu ar tevi par to "filazofijas" grāmatu, kuru tu izlasīji, bet kuras nosaukumu neatceries.

par vikipēdiju ... ilgi domāju ko rakstīt un to, cik aizvainojošs ir tavs uzkats par manu "intelektuālo bāzi" acīmredzot ... Laikam turpmāk pieturēšos pie fuck you argumentiem.
[User Picture Icon]
From:[info]spike
Date: October 28th, 2008 - 09:15 am
(Link)
man viss liekas diezgan normāli ar tavu intelektuālo bāzit... Tikai definīcijas angliski tu diez vai raksti no savas intelektuālās datu bāzes ;)
un ko tu vispār stāsti,es taču esmu alfanabēts ;) redzi pat vārdu nepareizi uzrakstiju... un tu man vēl dziļākas lietas meiģini ieskaidrot ;) :D