tame · the · hippo


pensija

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Šodien darbā Bergs vecākais un Toms Kreicbergs stāstīja par INDEXO. Informatīvi, bet neko revolucionāri jaunu neuzzināju salīdzinājumā ar to info, ko iepriekš ievācu. Tāpat jau pāris nedēļas atpakaļ pievienojos un maiņa iespējama tikai vienreiz gadā. Bet tas tā. Pārsvarā runāja Toms un ik pa brīdim pakomentēja Normunds. No visas prezentācijas man visvairāk palika atmiņā Normunda izmantotā frāze lielu nepatikšanu apzīmēšanai - "sūdi ventilatorā". Ļoti labi!
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
On 25. Jūlijs 2017, 14:16, [info]amatieris commented:
Mani nepārliecina īpašnieku struktūra, konkrēti, daži cilvēki ar savulaik ļooooti stipru saikni ar parex, piemēram.
Uzdodas par baigi altruistiskajiem, bet reāli skaidrs, ka banksteri vien ir.
Piemēram, http://www.db.lv/finanses/parex-bankas-viceprezidentam-paradi-parsniedz-miljonu-199913 https://www.pietiek.com/raksti/auditori_izteikusi_nopietnas_bazas_par__norvik_bankas__stavokli_un_nakotni/komentari
[User Picture]
On 25. Jūlijs 2017, 14:23, [info]south replied:
Par altruistiem šie nav uzdevušies, vienkārši liek cilvēkiem aizdomāties par kaut ko tik "maznozīmīgu" kā cilvēku pensijas uzkrājumu un tās peļņas potenciālu. Banku komisijas ir kosmiskas un tāpat arī peļņa. Visi stumj Parex kā slikto piemēru, bet to, ka Swedbank pag.gad nopelnīja 120M € - tas tā.. no kurienes tad tā nauda nāk? no tām pašām apkalpošanas komisijām, ko ikdienā nevar pamanīt.

un jā, arī es pārmetos uz Indexo - tīri tāpēc, lai dzīve būtu interesantāka un vecās bankas sajūt, ka ir jāmainās līdzi laikam

On 25. Jūlijs 2017, 14:31, [info]amatieris replied:
ideja man patīk, personālijas ne.
[User Picture]
On 25. Jūlijs 2017, 14:38, [info]soul_embraced replied:
Viņi gan ciparos minēja, ka Swed pag. gad. no pensiju 2. līmeņa nopelnīja 40M. Nezinu, nepētīju.

Es personīgi pievienojos, jo 1) šis ir lielisks instruments kopējo tendenču iešūpošanai, kad lielās bankas sajutīs reālus zudumus 2) nekas traks ar ieguldīto naudu nevar notikt, maksimums 20-30% vērtības kritums, ja pienāk 2008. gada krīzes analogs. Un katrā gadījumā pāriet uz citurieni var pēc gada; 3) Igaunijā veiksmīgi darbojas analogs.

[User Picture]
On 25. Jūlijs 2017, 16:33, [info]santa_be replied:
+1
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry