Soikina muldētava - Eirovīzija
Gudri d*** nav malku cirst.
soikins
[info]soikins
Add to Memories
Tell A Friend
Eirovīzija
Puksta nosaukums, protams, spamerisks - ar mērķi piesaistīt lasītāja (lasi - mietpilsoņa, bet neapvainojies lūdzu, bet lasi tālāk) uzmanību. Bet puksts nedaudz tomēr būs arī par Eirovīziju.
Sākumā, kā jau tas pseidointeliģences aprindās pieņemts, sākšu ar obligāto - neskatos, neinteresē, fui, popsa, mēsls, garlaicīgi. Bet pukstēt tomēr pukstēšu un kaut kur jau pavīdēs pazīmes, ka skatījos gan, jo interesē.

Izlasīju šo te rakstu, bet galvenais jau lasītāju komentārus pie tā. Protams, tagad tiek prognozēta smaga izgāšanās, bet pēc laba snieguma varam sagaidīt - "es taču teicu!", bet tas viss ir normāli. Mani pārsteidza kas cits.

Pussimts komentētāju zina, ka Eiropas mietpilsoņi nesapratīs Cosmos dziesmu. Viņi zina kādai jābūt Eirovīzijas dziesmai. Viņi labāk par pašiem eiropiešiem zina kas eiropiešiem patīk, kas nepatīk, ko saprot un ko nesaprot. Tikpat zinoši ir arī mūsu iepriekšējie Eirovīzijas stāri. Arnis Mednis, piemēram, saka: "Ja cilvēks no pārējiem ļoti atšķiras, tas vidēji matemātiskajam Eiropas mietpilsonim tikpat labi var arī nepatikt." Droši vien tādēļ viņš ar savu tieši Eirovīzijai piemeklēto dziesmu izgāzās kā veca sēta. F.L.Y. koments līdzīgās notīs: "Mīnuss. Ja godīgi – dziesma. Ne tikai tāpēc, ka nav lipīga, bet arī melodiski nav tik kvalitatīva. Kāpēc viņi nepalūdza kādam Latvijas komponistam, bet mēģināja paši?" Jā, patiešām, kāpēc nepalūdza? Mums taču ir labs Eirovīzijas dziesmu cepšanas speciālists - Freimaņa kungs, kurš pa lēto un triecientempā var saštancēt daudz klasisku eirodziesmu, ar F.L.Y. pats vienu izmēģināja, nez kādēļ izgāzās...

Man kārtējo reizi radās pārdomas - kā pussimts cilvēku, zina ko domā "mietpilsoņi"? Kā viņi zina, ka paši nav mietpilsoņi? Iekš apollo.lv savācas baisie intelektuāļi, kas skatās un satraucas par Eirovīziju un sāk inteliģenti pārspriest "vidēji matemātiskā Eiropas mietpilsoņa" muzikālo gaumi. Šķiet, ka priekšstats ir tāds, ka Eirovīzijā jāstartē ar 80/90-to gadu mijas popdziesmām, jo neko jaunāku "vidēji matemātiskais" nesapratīs. Es gan parakņājos savā atmiņā un konstatēju, ka līdz šim neviena šāda tipa dziesma Eirovīzijā nav uzvarējusi. Ir uzvarējušas atšķirīgās, kuras, protams, pēc tam ir centušies kopēt.

Bet stāsts, protams, nav par to, bet par kaut ko pavisam citu un nesaistītu. Psihologi jau sen ir konstatējuši, ka lielākā daļa cilvēku uzskata sevi par labākiem, nekā vidējais. Piemēram, Ole Svensons konstatēja, ka 80% autovadītāju pieskaita sevi pie 30% labāko autovadītāju (Svenson, O. (1981). Are we all less risky and more skillful than our fellow drivers? Acta Psychologica, 47, 143-48.). Pasmaidīji, lasītāj? Varbūt padomāji, ka tā ir gan, bet uz Tevi tas neattiecas? Tad zini - ir vēl viens interesants fenomens. Psiholoģe Emīlija Pronina veica eksperimentu, kurā studentiem izskaidroja šo interesanto psiholoģisko efektu un pēc tam veica aptauju, kurā studentiem lūdza novērtēt, cik lielā mērā šis fenomens attiecas uz viņiem. Rezultāts? Lielākā daļa uzskata, ka viņus šis fenomens ietekmē mazāk, nekā vidējo.

"Vidēji matemātiskais Eiropas mietpilsonis", protams, nesapratīs Cosmos dziesmu. "Vidējais vēlētājs", protams, pakļausies politiskajai reklāmai un propagandai. "Pelēkā masa", protams, nespēj domāt. "Vidēji statistiskā blondīne" ir ar lielām krūtīm un stulba. Kā es to zinu? Protams, tādēļ, ka esmu labāks par vidējo. Kā es zinu, ko Tu domā? Jo es Tevi pazīstu labāk, nekā Tu mani. Kā es zinu, ka Tevi piesaistīja tēmas nosaukums Eirovīzija? Kā es zinu, ka Tu domā, ka uz Tevi šis puksts neattiecas? Tādēļ, ka Tu esi mietpilsonis, masas cilvēks. Un es? Es arī esmu pelēkā masa, jo masa nav ārpus mums, tā snauž mūsos katrā, vajag tikai ieskatīties savas dvēseles dzīlēs un tur arī slēpsies "koncentrācijas nometnes apsargs no ASV mazpilsētiņas". (c) Stenlijs Milgrams
Comments
From: [info]makmerfijs Date: 20. Marts 2006 - 15:05 (Saite)
Protams , ka I`m the best. Un tu veel par to shaubiijies?
Logjiski ka paareejies, buudami mietpilsonji, nespeej sevii saskatiit mietpilsoni, bet tikai ne ES!

Bet ja nopietni, tad Eiroviizijas peedeejo gadu dziesmu vairums man shkjiet vienkaarshi muzikaali nebaudaamas. Un ka neesmu tv showu cieniitaajs (vispaar TV skatos pamaz, priekshroku dodot dirneeshanai pie kompja, vai graamatu lasiishanai :P), tad nah man tas vajadziigs?
scibologs From: [info]scibologs Date: 20. Marts 2006 - 15:11 (Saite)
+1 peņpunkts
pyonpyon From: [info]pyonpyon Date: 20. Marts 2006 - 15:20 (Saite)
Plebeju pastulbie viedokļi Latvijas ziņu portālu komentāros? Kāds skandāls! Tu esi atklājis gada šokējošāko jaunumu.
soikins From: [info]soikins Date: 20. Marts 2006 - 15:33 (Saite)
Uz Jums šis puksts neattiecas, kā var spriest pēc Jūsu paša puksta:
"Izlasot šo interviju, es esmu pārliecināts, ka es viņā nesmietos, bet lielākā daļa no jums ar jūsu standarta gaumēm gan. Un tā pati daļa, kas smietos, nekad nesaprastu, kāpēc man tas nav smieklīgi, pat ja es pacenstos paskaidrot."
Starp citu, es "Alu cilvēkā" smējos, jo man ir standarta gaume un tādēļ es varu smieties, kad mani ir jautri. Un lasīt komentārus apollo.lv un skatīties Eirovīziju un rakstīt pseidointeliģentus pukstus. Es viskautko varu darīt, jo esmu standartcilvēks.
pyonpyon From: [info]pyonpyon Date: 20. Marts 2006 - 15:35 (Saite)
Es tev atbildēšu. Kad pabeigšu skatīties kaut ko, kam tu būtu par aprobežotu.
soikins From: [info]soikins Date: 20. Marts 2006 - 15:38 (Saite)
Liels paldies, bet ja Jums grūti, nav obligāti jāatbild. Es jau droši vien tāpat nesapratīšu un ko nu Jūs ar tām pērlēm pie tām cūkām.
x_f From: [info]x_f Date: 20. Marts 2006 - 15:31 (Saite)
Paskaties uz Fomina un Kleina izgāšanos. Pēc tam bija komentāri, ka "viņi to ir pelnījuši" un vēl kas tāds. Atlasē balsoja tikai tāpēc, ka viņi Latvijā patīk kundzītēm gados, savējie. Skaidrs, ka "Eiropa viņu nesapratīs", bet tik un tā Latvijā viņi uzvarēja.
Un Valters un kāviņtursauca.. Kaža! Viņi ar samērā līdzīgu stilu un dziesmu tika diezgan augstu pašā Eirovīzijā. Tā ka..
Es domāju, ka Cosmos būs kaut kur saraksta vidū. Ok, viņiem ir netradicionāls piegājiens, tas var būt labi un gan jau arī būs labi. Taču man nepatīk pati dziesma, un nedomāju, ka esmu vienīgais.

Lai nu kā – es diezgan skaidri zinu, ka Eirovīziju neskatīšos, taču par aptuvenajiem rezultātiem uzzināšu tik un tā. Par Cosmos lokālo uzvaru uzzināju tikai no Tevis. :)

Starp citu, tas vārds, ko Tu tur tā izcel – "zin" – pareizi latviski ir "zina". :)
soikins From: [info]soikins Date: 20. Marts 2006 - 15:37 (Saite)
Taisnība, pareizi ir "zina". Es vēl pirms pāris nedēļām pieķēru sevi pie šīs kļūdas un nosolījos neatkārtot. Bērnībā iemācītā ventiņ' mēle neļauj to "a" kabināt galā, zin'.
From: [info]buks Date: 21. Marts 2006 - 09:59 (Saite)
Atļaušos piebilst, ka netiek aplūkots viens konkrēts aspekts: Eirovīzija ir šlāgeru festivāls, un doties uz šlāgeru festivālu ar pilnīgi cita mūzikas žanra gabalu ir tikpat saprātīgi, kā sūtīt Skridi uz pankroka festiņu (ij tad brīnīties, kāpēc nebij atsaucības).
soikins From: [info]soikins Date: 21. Marts 2006 - 10:10 (Saite)

Kā zini?

Kā zini, ka tas ir šlāgeru festivāls? Domāju, ka viena panku banda būtu ļoti atsvaidzinoša tajā pasākumā :)
10 izsakās vai atļausies nepiekrist?
Profils
soikins
User: [info]soikins
Name: soikins
Kopsavilkums
Kalendārs
Back Janvāris 2010
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Чтоб мудро жизнь прожить, знать надобно немало./ Два важных правила запомни для начала:/ Ты лучше голодай, чем что попало есть,/ И лучше будь один, чем вместе с кем попало. /Омар Хайям/