Soikina muldētava - Pens un Tellers
Gudri d*** nav malku cirst.
soikins
[info]soikins
Add to Memories
Tell A Friend
Pens un Tellers
Google video parādījušās dažas no lieliskā TV šova Penn&Teller Bullshit! sērijām. Skatieties, kamēr ir pieejamas, ja nu pēkšņi pazūd:
Penns un Tellers par Feng Šui un dzeramo ūdeni pudelēs
Penns un Tellers par diētām un ģenētiski modificēto pārtiku
Penns un Tellers par monogāmiju

Tiem, kas nezin, kas ir Penns un Tellers - viņi ir divi iluzionisti/komiķi. Daži viņu triki (ar risinājumiem) - glāzītes un bumbiņas, smagā mašīna sabrauc Telleru, Muppet šovā. Viņi arī ir šova Bullshit! veidotāji, kurā viņi smej par populāriem mītiem.

Comments
From: [info]nazis Date: 21. Septembris 2006 - 12:00 (Saite)
Well done! Labs :)
kautskis From: [info]kautskis Date: 25. Septembris 2006 - 02:53 (Saite)
Daži šo jauniešu argumenti ar tīri labi atbilst viņu šova nosaukumam. Piemēram, galīgi nepārliecināja pastāsti par to, kā ģenētiski modificēta pārtika izglābs nabaga badā mirstošos āfrikāņus, it īpaši tāpēc, ka tieši pirms tam viņi rādīja pārāk treknus amerikāņus. Tā vien šķiet, ka bēda jau nav tajā, ka pasaulē pārtikas nav -- acīmredzot ir pietiekami, lai liela pasaules daļa varētu pārēsties. Acīmredzot bēda ir tā, ka viņa netiek brālīgi sadalīta (neieslīgsim diskusijās, vai vajag dalīt). Kaut kā neticu, ka ģenētiski modificēto pārtiku sadalīs veiksmīgāk. Drīzāk var sanākt tā, ka badā mirstošie āfrikāņi nu būs vēl atkarīgi arī no tām korporācijām, kas ražo to ģenētiski modificēto augu sēklas. Turklāt ir arī bijis precedents -- Zaļo revolūciju ar sludināja kā glābiņu visām pasaules problēmām. Nu, nesanāca tik gludi, kā bija cerēts.
Vispār, piedodiet, ja tā nav, bet brīžam šķiet, ka daži skeptiķi ir satriecoši līdzīgi tiem reliģiskajiem un kādiem vēl ne dogmātiķiem, ar ko viņi tā cīnās -- nu, kaut vai tajā, ka abi vispirms mēdz formulēt viedokli un pēc tam piemeklēt faktus. Skeptiķi tik ļoti aizraujas ar mītu atspēkošanu (piemēram, Penns un Tellers reiz ņēmās pierādīt, ka pasīvā smēķēšana nebūt nav kaitīga), ka brīžam sāk atgādināt tos kreacionistus, kas cenšas atspēkot evolūcijas "mītu". Tas vien, ka kaut kas ir vispārpieņemts viedoklis, jau uzreiz nepadara to par nepareizu :)
2 izsakās vai atļausies nepiekrist?
Profils
soikins
User: [info]soikins
Name: soikins
Kopsavilkums
Kalendārs
Back Janvāris 2010
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Чтоб мудро жизнь прожить, знать надобно немало./ Два важных правила запомни для начала:/ Ты лучше голодай, чем что попало есть,/ И лучше будь один, чем вместе с кем попало. /Омар Хайям/