Soikina muldētava - Palīdziet, lūdzu, ar teksta interpretāciju
Gudri d*** nav malku cirst.
soikins
[info]soikins
Add to Memories
Tell A Friend
Palīdziet, lūdzu, ar teksta interpretāciju
Comments
From: [info]nazis Date: 18. Jūlijs 2006 - 17:40 (Saite)
Sakaru atrast ir iespējams, tikai diemžēl nevis starp Viestura un Līgas tekstiem, bet starp abiem augstākminētajiem diskutētājiem. Viņi abi ir ārkārtīgi aprobežoti.

Bieži nākas saskarties ar šādiem cilvēciņiem, kuri, nespēdami uztvert apkārtējo pasauli un apgūt jaunas zināšanas (bet protams - to, kas tiek atklāts mūsdienās, pēc sarežģītības nevar salīdzināt ar to, ko atklāja 17.gadsimtā), veido ap sevi tādas kā "kūniņas" un dzīvo savā iedomu pasaulītē. Tā kā viņu iedomu pasaulītes ir pilnīgi neloģiskas, to izskaidrošanai viņi sagramsta visus iespējamos svešvārdus, saliek tos kopā apbrīnojami "gudrās" frāzēs un tad nu paģēr, ka baisi gudrie iraid. Sīkums vēl tādi gadījumi, kuros šie pseidointeliģenti mēģina pamatot kaut kādu homeopātiju un, "aplaužoties" pret diskusijas pretinieku argumentiem, kuri balstīti elementārā Ņūtona fizikā vai pamatskolas līmeņa ķīmijā, paziņo, ka minētās pamatskolas izglītībā apgūstamās lietas nepārzin/neatceras,- ir arī šādi "brīnumi" sastopami, kuri, nespēdami pat izskaidrot kaut ko pseidozinātniskā līmenī (t.i., šarlatāniskā), ķeras pie pēdējā salmiņa - muļķību gvelšanas.

Tā piemēram, redzams, ka Viesturs ir pārskatījies filmu "Matrica". Pilnīgi noteikti. Varēji vien uzdot viņam jautājumu, vai viņš to novilka no DC/Torrentiem, vai arī viņam ir vismaz oriģinālie DVD. :) Eksistē minējumi par to, ka cilvēka smadzenes būtībā ir salīdzināmas ar aparatūru un "ego" ar programmatūru, tikai, ja arī aplūkotu šo pagaidām nepierādāmo minējumu nopietni, kļūtu skaidrs, ka tādā gadījumā mūsu apziņa ir komplekss programmaparātisks risinājums, pie kam programmatūra pati sevi attīsta. No šādu pieņēmumu viedokļa varam aplūkot programmatūras neironu tīklus - http://en.wikipedia.org/wiki/Neural_network
Diemžēl jādomā, ka tāds Viesturs par tādiem diez vai būs dzirdējis...

Par to, kas notiek pirms cilvēka piedzimšanas/ieņemšanas, diemžēl absolūti nevaru diskutēt (izņemot bioloģiju, kurā, jāatzīst, neesmu liels eksperts), tomēr jādomā, ka arī Līga nevar neko "pierādīt" šajā jomā, neraugoties uz to, ka apgalvo pretējo.

Visbeidzot, par sapņiem - jāatzīst, ka nezinu, vai mūsdienu zinātne ir spējusi izskaidrot, kas ir sapņi un kā tie rodas (drīzāk jau nav spējusi), tomēr jādomā, ka, smadzenēm atrodoties miega stāvoklī, notiek tāda savdabīga faktu/notikumu/emociju/utt. atskaņošana. Katrā ziņā par to nediskutēšu - nav šī tēma man tik tuva.
7 izsakās vai atļausies nepiekrist?
Profils
soikins
User: [info]soikins
Name: soikins
Kopsavilkums
Kalendārs
Back Janvāris 2010
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Чтоб мудро жизнь прожить, знать надобно немало./ Два важных правила запомни для начала:/ Ты лучше голодай, чем что попало есть,/ И лучше будь один, чем вместе с кем попало. /Омар Хайям/