Soikina muldētava - Komentāri
Gudri d*** nav malku cirst.
soikins
Palīdziet, lūdzu, ar teksta interpretāciju
Iesaistījos interneta diskusijā par "déjà vu" ar dažiem ezotēriķiem. Diemžēl saskāros ar tādiem polemikas smagsvariem, kuru viedums no kājām gāž, tādēļ nepieciešama cibiņu palīdzība dažu ārkārtīgi dziļu un zinātnisku tekstu interpretācijā.

Viens no ezotēriķiem (sauksim viņu par Viesturu) izteica šādu viedokli par apskatāmo fenomenu:
"mans viedoklis varbuut nedaudz atshkjisrsies, tachu es uzskatu, ka visa muusu dziive ir matrica, un taa ir dzilji muusos.sapnii, kad muusu apzinjas dzirksts celjo pa muusu smalkajiem kjermenjiem dazreiz ielauzas shajaa matricaa un izdziivo kaadu konkreetu apstaakli, kas ir zeizbeegams un absoluuti reaals,tikai atskjiras tas, kapeec tas notiek, tas var buut arii briidinaajums,neaizmirsiisim, ka apzinjas celji ir atkariigi no muusu dziives piersdzes logjikas saiteem, tas ir, kaa mees uztveram pasauli, ar ko mums asocieejas shie sapnja simboli."
Viestura savdabīgās attiecības ar latviešu valodu nebija galvenais apgrūtinājums viņa teksta uztverē, man vairāk traucēja tas, ka pilnīgi nespēju uztvert teksta jēgu. Iespējams tādēļ, ka tajā lietotā terminoloģija man ir sveša. Kā pieredzējis interneta diskusiju dalībnieks, protams, devos uz Vikipēdiju un centos robus savās zināšanās papildināt. Sāku ar "matrica", saņēmis atbildi, ka termins "matrica" tiek lietots gan matemātikā (to es jau zināju), gan bioloģijā, gan ģeoloģijā un ķīmijā, es galīgi apjuku. Sapratis, ka pats saviem spēkiem nespēšu izprast teksta saturu, nolēmu apjautāties pašam autoram, ko viņš ar to domājis un uzrakstīju šādu atbildi:
"[..]
Viestur, Tevi var apsveikt ar bagātu fantāziju. Diemžēl no Tava teksta necik daudz nesapratu :( Piemēram, gribētos, lai Jūs konkretizētu par kādu matricu runājat un kā mūsu dzīve var būt dziļi mūsos? Kas ir apziņas dzirksts un kas ir mūsu smalkie ķermeņi? Ko nozīmē izdzīvot kādu konkrētu apstākli un kā to dara "apziņas dzirksts mūsu dzīves matricā, kas ir dziļi mūsos"? Kas ir "dzīves piersedzes [sic] logjikas saites"?

Diemžēl, ar manām pieticīgajām zināšanām nepietiek, lai saprastu tik sarežģītu tekstu un es būtu ļoti pateicīgs, ja Jūs man palīdzētu to izprast."

Diemžēl Viesturs pagaidām uz manu jautājumu nav sniedzis atbildi, bet par laimi diskusijā iesaistījās Līga, kura laipni piedāvāja interpretēt Viestura tekstu:
"es varu izskaidrot Viestura rakstiito,jo protu uztvert domu un lasiit starp rindinaam...tie notikumi,kuri ar mums atgadaas un mums skiet,ka esam tos jau piedziivojusi un redzeejusi,ir pieraadiijums tam,ka mees pirms piedzimsanas izveelamies vietu,kur dziivot,savus vecaakus(vai bez tiem),savu likteni,un sie deja vu mums apliecina,ka ejam pareizo celu savaa dziivee,ka to ieprieks jau esam izveeleejusies...bet piedzimstot,mees to visu aizmirstam,jo tas ir Dieva daavaatais briinums-dziivot,mekleet,priecaaties,miileet,raudaat...citiem pietiek ar vienu dziivi,lai izpildiitu savu uzdevumu,bet citiem ir nepieciesamas vairaakas,jo pastaav taa saucamaa karma,bet tas jau ir cits staasts...
[..]"
Diemžēļ Līgas mēģinājums man nespēja līdzēt, jo es apjuku vēl vairāk. Nekādi nespēdams sasaistīt Līgas interpretāciju ar oriģinālo tekstu, atbildēju:
"Jā, Līga Tu patiešām māki lasīt starp rindām un uztvert domu. Tikai, kāds Tavam tekstam sakars ar Vistura tekstu, man grūti saprast. Manuprāt, Tu tikai uzrakstīji savus reliģiskos priekšstatus, nevis lasīji Viestura tekstu."
Saņēmu šādu Līgas atbildi:
" ja es nebuutu lasiijusi,nebuutu arii izteikusies...
man tiesaam tevi zeel,ka nesaproti ne gudri,ne vienkaarsi izskaidrotus tekstus,tad kaada vispaar var buut runa par viedokla pausanu sajaa jomaa,meklee sev piemeerotaaku laucinu,kur izteikties..."
Tagad esmu nonācis bēdīgā situācijā - savu ierobežoto zināšanu (nesaprotu pat par kādu matricu ir runa :( ) un vājā intelekta (nu nespēju atrast kopsaucējus Viestura un Līgas tekstā) dēļ, nespēju turpināt diskusiju ar šiem ezotērikas speciālistiem :(

Tādēļ lūdzu cibiņu palīdzību, iespējams kādam ir idejas, kāds Līgas tekstam ir sakars ar Viestura tekstu? Lūdzu izsakiet savu viedokli komentāros. Ja sakaru neatrodat, nekautrējieties savas aprobežotības un tā arī pasakiet. Ja atrodat saistību, lūdzu apgaismojiet, būšu pateicīgs.

Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Profils
soikins
User: [info]soikins
Name: soikins
Kalendārs
Back Janvāris 2010
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Чтоб мудро жизнь прожить, знать надобно немало./ Два важных правила запомни для начала:/ Ты лучше голодай, чем что попало есть,/ И лучше будь один, чем вместе с кем попало. /Омар Хайям/