[iCE2] - Movies [entries|archive|friends|userinfo]
[iCE2]

[ website | Kino Kults ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Movies [Jan. 17th, 2005|01:01 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Noskatījos šo-to pa nedēļu, slinkums katru atsevišķi aprakstīt.

The Aviator - viennozīmīgi viena no pagājušā gada labākajām filmām. Pirmā Dikaprijas filma, kurā Dikaprija vairs nav Dikaprija, bet gan viņa atveidotais varonis. Godīgi sakot, man pirmo reizi grūti iedomāties kādu citu aktieri, kurš varetu Hjūza lomu nospēlēt labāk. Par pašu Hjūzu agrāk neko nezināju, izņemot vienīgi to, ka viņš bija milijardieris, pilots un ekscentriķis, un tāds viņš arī šeit tiek parādīts - īpaši neskaidrojot, kas, no kurienes cēlies, kā palicis bagāts un kas ar viņu vēlāk notika, bet mēginot apskatīt to, kāds Hjūzs bija "zem maskas". Atšķirībā no "standarta" biogrāfiskajām filmām, šeit notikumi sākas, kad Hjūzs jau ir pieaudzis un ļoti bagāts, un beidzas viņa triumfa, nevis naves brīdī. Tāpat kā "Aleksandrs", filma liek skatītājiem saprast, ka dzīvē ir divas izvēles - būt vienkāršam, un, diemžēl, garlaicīgam (saprotiet to pareizi) cilvēkam un dzīvot ilgi un laimīgi, jeb arī būt leģendai, bet visdrīzāk būt iekšēji nelaimīgam un beigt nelabi. Interesants jautājums, ir ko padomāt.
No otras puses, der atcerēties, ka filma tomēr ir simtmilijonīgs Holivudas spectacle, nevis Hjūza dzīves dokumentāls izmeklējums, tapēc viss izskatās glamūri, bagāti un ļoti skaisti - sākot ar dekorācijām/tērpiem un beidzot ar pazīstamiem un talantīgiem aktieriem burtiski visās lomās (ģeniāla Keita Blanšeta). Kopumā Skorsēze ir atguvis skatītāju uzticību un ir atpakaļ zirgā, Dikapriju es vairs nenicināšu, bet mēs iegūstam varbūt ne-ideālu, bet ļoti skatāmu biopic'u. Bet ko nu tagad, jūs par viņu vēl dzirdēsiet daudz & plaši, kad viņu pie mums rādīs Martā.

Team America: World Police - Sviests. Sviests, bet reāli smieklīgs. Bet reāli smieklīgs, kad skaties kopā ar entuziastu baru. Pilnīgi visas raksturīgākās grāvējfilmu klišejas, dialogi, monologi, kameras kustības un pat titri un saundtreks tiek izparodēti šajā leļļu filmā, kura dēļ lellēm izskatās vēl idiotiskāk. Atliek vien aizvietot lelles ar dzīviem aktieriem, un vuala - kartējais "Džerijs B. piedāvā" ir gatavs! Tikai šajā filmā var redzēt trīs idiotiskākos skatus ever - leļļu kung-fu, leļļu seksu (izcils!) un lelle vemj. Lai gan - ko citu var gaidīt no "South Park" veidotājiem, un šī filma ir 100% domāta tikai un vienīgi viņiem. Un, kā jau pierasts, dziesmas - jau aktīvi tiek meklēts saundtreks ar tādiem hītiem, kā "Everyone has AIDS!", "Fuck Yeah" un mīlas balāde - veltījums filmai "Pearl Harbor" precīzāk sakot, tam, kā viņa sūkāja. Ai da ko tur, tas ir vienkārši jādzird.
Bet pēc fināla noskatīšanās (kur tiek nolaisti ~50% populārāko Holivudas aktieru), radās doma - vai tikai Trejs Pārkers (šeit dzirdams vismaz 16 lomās) un Mets Stouns, gadījumā, nav pārāk pārdroši savā rīcībā? Vai tik nav pienācis laiks noalgot bruņotu apsardzi? Jo Aleks "F.A.G" Boldvins, Klūnijs, Penns un pat Sems Džeksons zeļļiem rokas vairs nespiedīs, nemaz nerunājot par bezsakarā piesmieto Metu Deimonu. Tāpat kā diktators Kims Džongs II., kurš gan diez vai to darītu arī agrāk. Kopumā - domāju, ka ir jāredz, vismaz lai iegūtu pašam savu viedokli.

Exorcist: The Beginning - neredzējis nevienu no eksorcistiem un par šo dzirdējis vienīgi sliktu un ļoti sliktu, kārtējo reizi pārliecinos, ka grupveidā zemē iemīcītas parasti tiek filmas, kuras to ja arī būtu pelnījušas, tad vismaz stipri mazākos apmēros. Normāls mistiskais biedēklis, kurš, atšķirībā no vienas-otras slavināti-cildinātas filmas, vismaz ir interesants no sākuma līdz beigām.

TeleVīzors, kuru vispār neskatos, iepriecināja ar nevis vienu vai divām, bet veselām trim populāra amerikāņu kinoaktiera Arnolda Braunšvaiera filmām. Un tas nekas, ka man viņas visas tāpat ir digitālā formātā - mājās aug mazs labu filmu cienītājs, kuram viņas visas ir jāparāda. Cik gan labi, ka manai māsai ir tāds kino jomā izglītots brālis, kurš vienmēr zinās, kādas labas filmas ieteikt! :)

Last Action Hero - joprojām iepriecina ar savu nepārspēto ironiju. Liela drosme bija vajadzīga, lai _pareizi_ notēlotu pašam sevi, pēdējo grāvējfilmu varoni. Un Ārnijs, kurš seit ir savā vislabākajā formā (uz viņu skatoties, liekas, ka viņš vispār netēloja, bet uzņemšanas laukumā vienkārši "tēloja" pats sevi), ar to spīdoši tika galā. Filmai bija potencials kļūt par Ārnolda filmogrāfijas pērli, bet, diemžēl, tā nenotika. Filma sašķeļas divās daļās - "Kino Pasaulē", kura ir katra kino-fana sapnis, ar saviem simtiem kameo, citātu un atpazīstamu jociņu, un "Reālo Pasauli", kura ir vāja vienkārši kā filma. Pirmā izvelk otru, bet nepatīkamā pēcgarša tomēr paliek. Lai gan ar vienu lietu filma tomēr paliks kino vēsturē - tā parādīja, ka labāku Hamletu par Ārniju grūti atrast :)
The Running Man, astoņdesmito gadu videosalonu grāvējs, jau deviņdesmito sākumā likās muļķīgi grotesks dēļ savām totalitārā TV-šova idejām un Stalkeru muļķīgajiem kostīmiem, šobrīd, diemžēl, muļķīgs vairs neliekas. Realitātes TV-šovu lauciņā, diemžēl, viss gandrīz vai tieši tā arī ir (protams, izslēdzot nogalināšanas faktoru, lai gan tas arī - tikai pagaidām).
Commando - šedevrs. Bez komentāriem.

linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]mako
Date:January 17th, 2005 - 02:49 am
(Link)
[User Picture]
From:[info]snake
Date:January 17th, 2005 - 07:22 am
(Link)
Iekš "Catch Me..." izskatījās ideāli, bet Bandās - nu vismaz priekš manis viņš izbojāja citādi ļoti labu filmu. Jebkurš cits jaunais aktieris (Kolins Farels, Mets Deimons...) tanī lomā izskatītos labāk, jo nu nav, nav tas Dikaprija tipāžs ko tēlot. Visādi romantiskie/dramatiskie tēli jā, bet tikai ne sūrais atriebējs ar mākslīgi pieaudzēto bārdu.
[User Picture]
From:[info]madevil
Date:January 17th, 2005 - 07:51 am
(Link)
nu par exorcistu tev vajadzeeja uzjautaat man un mxz :)
man jau kinda patika :D
[User Picture]
From:[info]martcore
Date:January 17th, 2005 - 10:57 am
(Link)
Jāpiekrīt vien Sneikam būs. Absolūti universāls jau DiKaprio nevar būt (Keidžs, piemēram, kļūdaini uzskata, ka viņš var)- bet, kā reizi, TIEŠI Bandās viņš bija pat vairāk nekā ok. Tad jau Beachā bija krietni sūdīgāk ar imidžu.
[User Picture]
From:[info]snake
Date:January 17th, 2005 - 06:13 pm
(Link)
Gluži manas domas par to, ka Dikaprijs ir labs aktieris, bet ne priekš visām lomām. Bet nu, kaut tu šauj, bet iekš Bandām vinš bojāja visu - es ar abām rokām biju par Bilu Miesnieku
[User Picture]
From:[info]martcore
Date:January 17th, 2005 - 09:44 pm
(Link)
Es arī biju. Nu, kurš tad nebija ?! :)) Tāpat man grūti iedomāties, kurš "ConAirā" bija par Keidžu - tak visi bija tāpat par Malkoviču! Bet vai tas ir slikti? Nē! (morāle: labais varonis, par kuru pārdzīvot ir ellīgi grūta fiška. Lūk, Sigurnija Vīvere... )
[User Picture]
From:[info]martcore
Date:January 17th, 2005 - 08:04 am
(Link)
Hmmm, gribēju saņemties uz "Team America", bet uztrauc Džerija klātbūtne. Un, ja šajā filmā nav Terensa un Filipa, tad varbūt arī nevajag?!
[User Picture]
From:[info]kugis
Date:January 17th, 2005 - 08:19 am
(Link)
Spoileris! Terens un Filips tur nav, jo TA nav nekādā veidā saistīta ar SP.
Toties pārējais viss filmā ir bezgala jautrs - pieminētais leļļu sekss, kā arī monologs par pussy, dick un asshole.
Imho, filmu IR vērts skatīties:)
[User Picture]
From:[info]martcore
Date:January 17th, 2005 - 08:58 am
(Link)
Pierunāji!
[User Picture]
From:[info]snake
Date:January 17th, 2005 - 06:12 pm
(Link)
Nē nē, Džerijs tur tikai vienīgi kā iedvesmas avots :)
Terenss & Filips nav, bet toties ir Mets Deimons ;P
[User Picture]
From:[info]martcore
Date:January 17th, 2005 - 09:49 pm
(Link)
Iedvesmas avots ??? (martcorE ir tuvu bezsamaņai)
[User Picture]
From:[info]snake
Date:January 17th, 2005 - 11:26 pm
(Link)
nu tādā ziņā ka izparodēti standarta urāpatriotiskie grāvēji, un konkrēti The Rock, Armageddon un vēl kaudze Džerija filmu.
[User Picture]
From:[info]martcore
Date:January 18th, 2005 - 12:04 am
(Link)
Džerijs izparodējis sevi? Tas jau izklausās diezgan ciniski.
[User Picture]
From:[info]snake
Date:January 18th, 2005 - 12:40 am
(Link)
Tapēc noteikti jāskatās!
[User Picture]
From:[info]gt
Date:January 19th, 2005 - 08:20 am
(Link)
[User Picture]
From:[info]snake
Date:January 21st, 2005 - 07:59 pm
(Link)
Es domāju, ka tur ir vēl pāragri kaut ko teikt, bet - Vilis + Režisors, kuram iepriekšējā filma - "Lapseņu Pūznis" - bija baisi labā, domājams, ka kaut kas prātīgs jau sanāks.