Februāris 9., 2009


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
22:08 - Mana politiskā trauma
Pirms kādiem 8 gadiem biju aizgājusi uz Rīgas domes sēdi. Gāju bez noteikta mērķa, kompānijas pēc līdzi vienam draugam juristam, kuram šāds apmeklējums šķiet bija kāda kursa sastāvdaļa/rekomendācija. Nekādu īpaši skaļu lēmumu dienas kārtībā nebija, vienkārša parasta domes sēde. Pirmais, kas mani pārsteidza, bija troksnis, kas valdīja zālē, priekšlikumu izklāstīšanas laikā (t.i. tad, kad priekšā kāds no dominiekiem izklāsta projektu, par kuru pēc tam ir diskusija un tad balsojums). Itkā visi cilvēki pieauguši un principā jau gados, bet cieņas pret runātāju nebija nekādas, staigāja iekšā un ārā ar iepirkumu maisiņiem un troksnis drusku pieklusa tikai tad, kad sēdes vadītāja lūdza vismaz pirmajās rindās sēdošos pieklust. Bet ne par to. Atmiņā daudz spilgtāk palicis viens projekts, kurš bija viens no retajiem, par kuru radās diskusija. Priekšlikums bija par telpu ilgtermiņa īri, kur ziņotājs izklāstīja priekšlikumu izīrēt domei piederošu īpašumu, stāstīja kādās komisijās izskatīts, ka arī finanšu komisija priekšlikumu un īres maksu ir akceptējusi, nepieciešams tikai balsojums. Par šo priekšlikumu bija vairāki jautājumi un vairākkārt atbildē tika uzsvērts, ka komisijas visu ir apstiprinājušas. Un tad piecēlās viens vīrs un teica tā - "Kā jums nav kauna melot! Es esmu tas un tas, es esmu finanšu komisijas vadītājs, šis priekšlikums ne tikai nav akceptēts, tas nekad nav skatīts mūsu komisijā!" Diemžēl es neatceros atbildi, bet balsojums gan bija negatīvs (bija arī tādi, kas balsoja par, bet vairums bija pret).
Es vēl aizvien tā īsti nespēju aptvert, kā var domes deputāts iet un visas domes priekšā tik primitīvi melot. Un gan jau pēc tam turpināt darbu. Blakus tiem visiem cilvēkiem, kam melojis.

Otra ne pārāk pozitīvā pieredze bija tāpat pirms 8 vai 9 gadiem vasaras prakses laikā, kad mums, divām studentēm uzdeva rakstīt kautkādu plānu (ka tik ne attīstības plāna kādu daļu). Nekādu kontaktu, iespēju izmantot Rīgas domes resursus nebija (visi atvaļinājumos), tad nu meklējām informāciju publiski pieejamos resursos un bibliotēkās. Un meklējot info, atradām arī Rīgas domes budžetus, kur par šī darba veikšanu, konkrētais departaments naudiņu jau bija saņēmis 3 gadus, tikai tapis nekas nebija. Par laimi tā prakse bija tikai 3 vai 4 nedēļas, tā ka neko jēdzīgu nepaspējām uzrakstīt, citādi vēl būtu atbildība par Rīgas attīstību :P

(ir doma)

smaidi - Mana politiskā trauma

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba