Oktobris 27., 2007


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
21:25
Šodien tīrības diena - mazais ķīmiķu pulciņš. Mamma no rīta zvanīja un lasīja angliski savas veļasmašīnas instrukciju, un es viņai tulkoju. Viņa meklēja savai mašīnai filtru, lai varētu iztīrīt. Apskatīju savējo un nolēmu, ka varētu pamēģināt darboties pēc mammas instrukcijas - atlauzt priekšā apakšējo paneli. Izdevās, filtru arī atradu, bet netīrumu nebija. Nolēmu, ka vajaga vēl tomēr pamēģināt vēl pašai dabūt no veļasmašīnas prom smaku - izmazgāt kautko ar riktīgi karstu ūdeni, mamma vēl ieteica ielaist 'calgonit'.

Aizgāju uz tuvējām Drogām (pa ceļam iznesu balkona zvēru), bet tur Calgonit nebija (un vispār daudzi plaukti bij tukši), nopirku kautkādu šķidro mīkstinātāju. Un gar tiem ķīmijas plauktiem vazājoties ieraudzīju oranžu pudeli un uzreiz man bij skaidrs, ka tā ir tā īstā par kuru str rakstīja. Nopirku arī to. Un arī kastani vilnas džemperu mazgāšanai ar rokām. Un arī sudraba tīrāmo līdzekli (a ja nu tiešām baisi labs). Un arī mašīneļļu sadzīves tehnikai.

Atnākot mājās vispirms ieliku mazgāties veļasmašīnā palagus, uzgriezu temperatūru 60 grādiem (parasti mazgāju 30 vai 40), sabēru atkaļķotāju un pulveri un pievērsos pusdienām-vakariņām. Kamēr veļmašīna griezās, uzcepu pankūkas, visnotaļ garšīgas, bet ābolu ievārījumu negribas vienalga. Kad pirmā mašīna bija izmazgājusies, nolēmu, ka varētu pamēģināt arī uz 80 grādiem. Tā kā līdzekļi bij sapirkti, pagaidīju, kamēr plīts pēc pankūkām bija gana atdzisusi un nolēmu ķerties klāt iesākumā tikai pie restēm. Kādas 20 min bij jāgaida, lai tas monstrs iedarbojas, tāpēc pa to laiku notīrīju podu. Atgriežoties virtuvē - pa 5 minūtēm no restes uz plīts jau bija notecējis brūni melns šķidrums (jipī jeik, tas nozīmē, ka ir cerība vairs neķept!), bikiņ paberzu un nesu uz vannu skalot (jo kur citur, lai viņu noskalo?!). Rezultātā piešmucēju vannu un nolēmu, ka varētu pabaltināt arī to ar kādu spēcīgāku līdzekli. Aiznesu restes atpakaļ, apsmērēju vēlreiz ar oranžo un ķēros klāt vannai. Līdzeklis ar citrusa aromātu dikti koda acīs, bet es jau neesmu ar pliku roku ņemam - man no bakalaura 1. kursa ir ķīmijas laboratorijas brilles. Un tā nu es ar lielajiem dzeltenajiem cimdiem un laboratorijas brillēm uz acīm tīrīju vannu un vēlreiz to plīti. Un kad viss bij tīrs, arī veļmašīna beidzās.

Par veļmašīnu vēl- tā kā priekšējais panelis bija noņemts, varēju patīrīt zem viņas, kur iepriekš bija neērti tikt klāt. Dabūju aptuveni porciju kaķbarības, divas pildspalvas (viena zila, otra sarkana), vienu pildspalvas vāciņu, vienu bateriju, vienu o.b. tamponu un skropstu tušas birstīti.

Tagad jāizlemj, vai mazgāt grīdu visās istabās, vai atlikt uz rītu.

(ir doma)

smaidi -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba