Aprīlis 7., 2012


[info]smille09:03 - Muffins un sockerkaka
Vakar pirmo reizi cepu muffinus un izdevās, kaut arī recepti pa pusei domāju pati un nebija ne jausmas kādai jāizskatās mīklai.
Par pamatu šīs receptes, sakombinēju, pielāgoju tam, kas bija mājās un virtuvei.
http://glutenfreegirl.com/gluten-free-whole-grain-muffins/
un
http://thestonesoup.com/blog/2010/01/how-to-keep-your-new-years-resolutions-with-a-muffin-reward/

Tā kā te nav virtuves svaru, tad mērvienības tilpumos vai aptuvenas:
1 glāze auzu miltu
1/3 glāze kartupeļu ciete
1/2 tējkarote soda
1/4 tējkarote cepampulveris
~150 g sviesta (visaptuvenākais apjoms, vērtēju pēc skata)
2 olas (noteikti ne Balticovo brokastu lieluma, bet tādas pat uz mazo pusi)
1 glāze krējums (sāku šaubīties vai te neliku 1/2 glāzi)
avenes (sauja)
valrieksti (~5 gab izlobīti no čaulām)
saulespuķu sēkliņas ~1/4 glāzes

Sajauc bļodā visas sausās sastāvdaļas (izņemot piedevas), citā bļodā izkausē sviestu, sajauc/saputo slapjās sastāvdaļas. Tad pie sausajām piejauc slapjo - mīkla sanāca tāda ķopsējama, lejama ne, bet arī ne pavisam bieza. Kopā sanāca 12 muffini, 6 lielāki, 6 nedaudz mazāki. Katrā formiņā liku aptuveni 3 ēdamkarotes (pirmajā plātē 2ēk, tad avene, tad viena karote pa virsu un valrieksts pašā virsā. otrajā plātē sakapāju valriekstus un piebēru sēkliņas, avenes kādas 3 iemaisīju katrā formiņā iekšā un vienu uztupināju virsū).

Cep 35 min iekš 180-190 grādiem (es cepu 38 un 40 min, bet šķiet varēja būt drusku mazāk). Svarīgi pēc cepšanas ļaut drusku atdzist iekš formiņām, savādāk ātri apžūst no ārpuses un pirmais kodiens ir pasauss (tā sanāca ar pirmo batchu)

Taisīju silikona trauciņos ar lielisku nosaukumu SOCKERKAKA, ārā nāca vienkārši ekselenti, domāju iepirkt vēl, lai var uztaisīt 12 gab vienā piegājienā http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/80175251/
Man jau patīk, ka viegli lietot un ātri noskalot, nav nekas jāmet ārā, bet iespējams papīrīši ir feini, lai ēdot mazāk druptu (ja gatavo uz ciemiem)

Read Comments

Reply


No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
smaidi - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba