Janvāris 27., 2012
smille | 15:47 - Auzu pārslu cepumi - mani rezultāti Par pamatu ņēmu šo - http://www.maltite.lv/2010/01/uzlabotie-auzu-parslu-cepumi.html - jo tur nefigurē olas, kas būtu jāputo. Bet tāpat recepti drusku modificēju.
Manas sastāvdaļas: 200 g sviesta 100 ml cukura (mazāk par pusglāzi) ~400 ml auzu pārslu (vairāk kā glāze, es teiktu pusotra) ~250 ml miltu (glāze) 1 tk cepamā pulvera 1 ēdk maltu linsēklu aplietas ar 80 ml karsta ūdens 9 rieksti :D
Sviests man bija 100g istabas t, pārējais no ledusskapja, tāpēc to, kas no ledusskapja uzmetu uz apceptajām auzu pārslām (kad uguns jau nogriezta) un izkausēju. Ar pārslu apbrūnināšanu vispār diez ko nevedās, bet tas netraucēja tālākam procesam. Tātad 100g istabas temperatūras sviesta sajaucu ar cukuru, tad piebēru klāt apceptās pārslas ar atlikošo sviest - viss pakusa un bija diezgan šķidra masa. Iemaisīju miltus un cepamo pulveri un linsēklām. Linsēklas liku itkā olas vietā, lai mīkla turas kopā. Sanāca 3 pannas, 180 grādos cepās ~20 min. 9 riekstus pieliku tikai pēdējai porcijai.
Secinājumi - cepumi gardi un gaisīgi kraukšķīgi, bet pēcgaršā jūt, ka trekni. Cukuru noteikti nevajag vairāk. Nākamreiz sviestu manuprāt var mazāk - vismaz 150g ja ne vēl mazāk. Nebiju piefiksējusi, ka oriģinālajā receptē rieksti paredzēti vesela glāze - ar to droši vien var izskaidrot ka sviests šķita par daudz (tāpēc papildināju pārslu daudzumu). Riekstus vajag noteikti, jo garša uzreiz feināka, bet manuprāt pilnīgi pietiks arī ar pusglāzi.
|
Reply
|
|
|
|
Sviesta Ciba |