Septembris 6., 2011
20:53 Vāru brūklenes, pirmās (pagāšnedēļ) bija 1/2 maltas 1/2 veselas un vārīju ~50 min, šoreiz lieku veselas un vāru tikai 20 min. No 1 kg sanāk drusku vairāk kā 1 litrs zaptes. Drusku jau jokaini ir, bet tas brīdis kad sāk veidoties zapte ir maģisks. Sākumā domāju, ka pusi tikai sablenderēšu, bet tad nolēmu vārīt un likt Latvijas gurķu burkās, kuras citādi diez vai izmantošu, bet brūklenes patērēšu noteikti : ) Un bez cukura vāru, jo man mājās cukura tikpat kā nav, kur nu vēl vairumā. Tad, kad gribēsies, tad arī nopirks un piebērs līdz vēlamajam saldumam. MV atnācis no veikala bez kurpēm, bet ar smaržām un ar superrīvi (redzēs, kur ar laiku izrādīsies īstā vieta, šobrīd ielikām vienā plauktā, bet man nešķiet īsti ērti)
|
|
|
|
|
Sviesta Ciba |