Aprīlis 20., 2011
16:34 - Pagāšgada pasha 2010 gada pasha: 1 kg biezpiens 4 olu dzeltenumi 200 g cukura 220 ml saldā krējuma paciņa marmelādes, nedaduz rozīnes, aprikozes, mērcētas manedeles nedaudz citrona sulas
Tā kā gribējām pamēģināt vārīto pashu, bet bija tikai viena diena laika, uztaisījām modificētu variantu: olu dzeltenumus saputoja ar cukuru, saldo krējumu lika karsēties ūdens peldē un lēnām pievienoja saputoto olu. Teorētiski karsējot vajadzēja sabiezēt, bet mums sanāca diezgan pašķidrs. Atdzesējot palika nedaudz biezāks, bet es vēl paputoju līdz tāda vidēji bieza skāba krējuma konsistencei. Masu pievieno caur gaļas mašīnu izmaltam biezpienam, iejauc iekšā visus saldumus un liek uz diennakti zem sloga aukstumā. Sviestu nepielikām vispār nekur, jo nebija kur.
Secinājumi pēc rezultāta noprovēšanas: 1) saldo krējumu vajadzēja nedaudz mazāk, gan drusku palika pāri, gan arī notecēja zem sloga 2) biezpienu ar vajag palikt zem tā sloga 3) citu gadu jātaisa divas pashas - viena ar riekstiem, aprikozēm un cukādēm, otra ar marmelādēm un rozīnēm. No marmelādes un rozīnēm pasha sanāk slapjāka un mīkstāka, man prasās lai būtu drusku kraukšķis pa vidam. 4) sviests tur nav vajadzīgs, pasha bija vieglāka nekā citus gadus (kas gan nozīmē, ka vairāk iet iekšā : ). Vai arī daļa saldā krējuma jāaizstāj ar to sviestu.
No olu baltumiem sacepām bezē cepumus.
|
|
|
|
|
Sviesta Ciba |