Aprīlis 20., 2011


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:34 - Pagāšgada pasha
2010 gada pasha:
1 kg biezpiens
4 olu dzeltenumi
200 g cukura
220 ml saldā krējuma
paciņa marmelādes, nedaduz rozīnes, aprikozes, mērcētas manedeles
nedaudz citrona sulas

Tā kā gribējām pamēģināt vārīto pashu, bet bija tikai viena diena laika, uztaisījām modificētu variantu:
olu dzeltenumus saputoja ar cukuru, saldo krējumu lika karsēties ūdens peldē un lēnām pievienoja saputoto olu. Teorētiski karsējot vajadzēja sabiezēt, bet mums sanāca diezgan pašķidrs. Atdzesējot palika nedaudz biezāks, bet es vēl paputoju līdz tāda vidēji bieza skāba krējuma konsistencei. Masu pievieno caur gaļas mašīnu izmaltam biezpienam, iejauc iekšā visus saldumus un liek uz diennakti zem sloga aukstumā. Sviestu nepielikām vispār nekur, jo nebija kur.

Secinājumi pēc rezultāta noprovēšanas:
1) saldo krējumu vajadzēja nedaudz mazāk, gan drusku palika pāri, gan arī notecēja zem sloga
2) biezpienu ar vajag palikt zem tā sloga
3) citu gadu jātaisa divas pashas - viena ar riekstiem, aprikozēm un cukādēm, otra ar marmelādēm un rozīnēm. No marmelādes un rozīnēm pasha sanāk slapjāka un mīkstāka, man prasās lai būtu drusku kraukšķis pa vidam.
4) sviests tur nav vajadzīgs, pasha bija vieglāka nekā citus gadus (kas gan nozīmē, ka vairāk iet iekšā : ). Vai arī daļa saldā krējuma jāaizstāj ar to sviestu.

No olu baltumiem sacepām bezē cepumus.

(ir doma)

smaidi - Pagāšgada pasha

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba