Septembris 5., 2010


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
19:39
Vakar bija ideālā brīvdiena - no rīta daudz padarījām mājās, pārbīdījām mīkstās mēbeles (tā, ka pretim televizoram ir vecie lielie krēsli, bet dīvāns ir pie loga), pielikām divas gleznas, sakārtoju visu skapi beidzot nekas no drēbēm vairs nav kastēs, MV nolīmeņoja lielo plauktu (gandrīz 2cm klucīšus vajadzēsj), bet izskatās, tas būs ilglaicīgs pagaidu risinājums, jo pagaidām ir taisni, bet nav smuki.
Pusdienās uzcepu gaileņu mērci ar atlikušo speķi un vakarā gājām uz balto nakti. Baltā nakts mums sanāca burvīga - ar Upīša ielas stāstiem, filmām Vērmanītī un pāris izstāžveidīgiem pieturas punktiem. Jau naktī vēl notīrījām atlikušās gailenes, pusi ieliku saldētavā, pusi atstāju šodienai. Nezināmu iemeslu dēļ man bija dikti daudz enerģijas un pēc sēnēm vēl palūrējām pāris vecas draugu sērijas (un piebeidzām pēdējo vīnu).

Šodien turpretī ir diena, kad ir sajūta, ka nekas nenotiek. Varbūt dēļ tā, ka nogulējām līdz pusdienai un tad bija slinkums līst ārā no gultas..
Bija jau pusdienslaiks, kad sataisījāmies uz tirgu, jo MV izdomāja, ka grib nevis gaileņu mērci, bet lieloppa gaļu ar gailenēm. Tā nu devāmies uz Vidzemes tirgu, kur ap 14tiem jau izskatījās, ka viss beidzas. Man Vidzemes tirgus vispār nešķiet īsts tirgus gaļas un zivju ziņā - gaļas paviljonā ne tur lielā gaļa karājs, ne gaļas bluķi un cirvji kā centrāltirgū. Bet dārzeņi, augļi un piena produkti ir pat ļoti ok. Tad nu pusdienās bija modificēts befstroganovs - ar gailenēm (pēc šīs receptes: http://krista.lv/2010/03/befstrogonovs/). Sanāca gardi, filejas vietā bija dibena gabals, pasautēju 45 min un bija gana mīksts un feins (vien gailenes pārāk nejūta :D).

Pēcpusdienas saulītē aizgājām līdz Ziedoņdārzam - riktīgs pārsteigums, ka tas parks ir tik liels un cilvēkiem draudzīgs. Tur ir gan strūklaka, gan bērnu laukumiņš, gan basketbola laukumi, gan rožu dobe un protams pastaigu celiņi.. Kontingents gan arī drusku ir, tas parādās tikko uzej uz Čaka ielas.

Tagad pievakarē mēģināju notīrīt lielo misiņa lampu, bet nekas prātīgs nesanāca un pielikām tāpat. Vēl tikai jānomazgā pagaidu kupoli un būs uz kādu laiku pabeigts. Un tagad vismaz ir arī gaisma trešajā istabā, tas nozīmē, ka varēs šovakar vēl arī salikt skapi un sakramēt tajā daļu no papīriem/grāmatām. Viesistabas plauktos grāmatas vēl negribas krāmēt, jo ir plāns aiz tiem mainīt rozetes.. Lai gan varbūt labāk tāpat sakrāmēt - tāpat kādreiz būs jāpārkrāmē, jo diez vai ar pirmo reizi izdomāšu sistēmu. Turklāt TV "konsoli" plānojam pasūtīt pēc rasējuma, lai ir vieta visam, ko tieši mums vajaga.

Vispār jau šādi paskatoties arī šodiena ir tīri laba diena! Un visu šo es pierakstu, lai pati varētu atcerēties, kad, kas ir izdarīts, jo iekārtojamies lēnām un pamazām.

(ir doma)

smaidi -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba