печально быть антисоциальным -

May. 30th, 2006

01:10 pm

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(10 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]cowbell
Date:May 31st, 2006 - 11:57 am

Re: Ритуальная андрогинизация

(Link)
mīļais mirča eliāde. lasu un navaru atrauties. 3 gadus mocīju bakalaura darbu savulaik. kāds tad bija mans pētijuma lauciņš (uzmetot aci uz to šobaltdien)? seksuālas orģijas un sadistiskās tieksmes...

heh, tad tu pretendē uz to, ka daļu no iepriekšnosauktā pats saturi sevī. lai ir.


Французское и английское декадентство время от времени возвращается к теме андрогина, но речь всякий раз идет о зловещем или даже сатанинском гермафродитизме(как, например, у Алистера Кроули).

Как во всех великих духовных кризисах, охватывающих Европу, здесь мы вновь сталкиваемся с деградацией символа. Когда дух утрачивает способность улавливать метафизическое значение символа, этот символ воспринимается во все более и более грубом плане. У писателей-декадентов андрогин понимается исключительно как гермафродит, в котором анатомически и физиологически сосуществуют два пола.

Дело оказывается не в полноте, существующей благодаря синтезу полов, но в изобилии эротических возможностей. Здесь нет речи о появлении нового человеческого типа, в котором синтез обоих полов порождает новое сознание, свободное от полярности,— речь, так сказать, о чувственном совершенстве, происходящем от активного присутствия двух полов.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:May 31st, 2006 - 12:33 pm

Re: Ритуальная андрогинизация

(Link)
Konkrēti šajā jautājumā man ir viedoklis:


seksuālā identitāte ir virtuāla ..

.. tāpat, kā tautība vai jebkura cita identitāte.

Karls Gustavs Jungs šķīra hermafrodītus no androgīniem.

Hermafrodītiem piemita abu dzimumu sekundārās pazīmes. Savukārt androgīni bija tie, kas bija sevī attīstījuši gan vīrišķo, gan sievišķo.

Manuprāt, pie mums ir daudzas problēmas ar dzimumiem saistīto stereotipu dēļ. Vīrieši nevar pieņemt sievišķās un sievietes vīrišķās īpašības. Nevar atrast kopīgu valodu. Nevar pieņemt savas ilūzijas.

Patiesībā mums latviešiem nav īsta vārda, kas apzīmētu vīrišķo un sievišķo, iņ un jaņ, Animus un Anima..

2003.01.03. 18:12
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]cowbell
Date:June 4th, 2006 - 02:35 am

Re: Ритуальная андрогинизация

(Link)
manuprāt, pēdējā laikā vīrieši paliek aizvien sivišķīgāki. vai arī man "paveicies" atrasties starp "mākslinkiem". Un tas rada zināmu disonansi: viņi NAV tādi, kā aprakstīti skolas obligātās programmas literatūrā :)


hm. Varbūt tikai Turgeņevam vīrieši garīgi ir acīmredzami vājāki par sievietēm.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:May 31st, 2006 - 01:01 pm

Re: Ритуальная андрогинизация

(Link)
Jāatzīst viedoklis vairāk ir par hermofrodītiem un androgīniem; par dzimumiem piemītošām īpašībām tagad domāju savādāk; manuprāt, tā gandrīz visa ir audzināšana.
(Reply to this) (Parent)