From: | karuna |
Date: | February 5th, 2011 - 05:14 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Vienkārši valsts līmenī vajag pievienot pienam un šmigai D vitamīna piedevas un problēma būs atrisināta. :) Protams, būs cilvēki, kuriem pārtikā nav D vitamīna deficīta un kas par daudz, tas par ļaunu. Bet nu paši vainīgi, ka tādi izlecēji. Lai pērk dārgo “organisko” pārtiku bez piedevām. :D
Ar pārmērīgu sauļošanos ir tā, ka tas tomēr var radīt ādas vēzi. Tāpēc jau nēģeriem ir melna āda, lai pasargātu to no UV kaitīgās iedarbības. Baltādainie ir tikai dabas kompromiss ar mazāko ļaunumu :D
| From: | smejmoon |
Date: | February 5th, 2011 - 05:28 pm |
---|
| | "pienam un šmigai" | (Link) |
|
:-) es apmaldījos dažādās d vitamīna formās, kad sāku šo pētīt, bet katrai savs metabolisma ceļš. d2 un d3 piemēram ļoti atšķirīgi tiek uzņemti no pārtikas. savukārt, fotosintēzes rezultātā, tas uzreiz ir organismā pareizā formā. :)
par to pārmērīgo sauļošanos. kā tev liekas, Latvijā tas ir iespējams? :)
From: | karuna |
Date: | February 5th, 2011 - 05:47 pm |
---|
| | Re: "pienam un šmigai" | (Link) |
|
Tādam gīkam kā tev droši vien neiespējami, bet vispār jau uzskata, ka tomēr ir. :) Vai tad ādai neparādās iedegums, tāpēc ka organisms pats saprot, ka UV ir saņemts pietiekami un jāsāk aizsargāties.
Bet par pārtikas piedevām tas ir nopietni. Nezinu kā Eiropā, bet Amerikā D3 pievieno vairākiem pārtikas produktiem. Citādi tie hamburgeru un picu rijēji ātri vien atmestu pedāļus. :D