печально быть антисоциальным - pamēģināt alternatīvās metodes pirms uz pierādījumiem balstītās medicīnas?

May. 20th, 2010

02:02 pm - pamēģināt alternatīvās metodes pirms uz pierādījumiem balstītās medicīnas?

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(31 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:May 20th, 2010 - 05:44 pm
(Link)
ok, es neesmu ārsts un arī netaisos tevi pāraudzināt. ceru, ka varu kautkā palīdzēt. ja tev šo rakstot prātā ir konkrēts bērns, tad izsaku līdzjūtību. latvijā mediķu izglītība un prakse šai jomā ir zemā līmenī.

"aarsteet simptomus metodom naučnovo tika ar speeciigu medikamentu paliidziibu ir aplami" - medicīnā ir tāds koncepts kā titrēšana. sāk ar mazu devu, pakāpeniski palielina un skatās - vai ir blaknes vai ir simptomu uzlabošanās. procesā tiek izvēlēta optimālā deva, kur tiek atrasts balanss starp vēlamo un nevēlamo iedarbību. ja pie lielas devas simptomu uzlabošanās nav novērota, tad to pārtrauc. stimulanti (tai skaitā ritalin) nav lēnas iedarbības zāles, tapēc neziņas laiks ir īss un problēmas mazas. konkrētā gadījumā ritalin aktīvās vielas negatīvā ietekme ir tik maza, ka ja nav nopietnas problēmas ar sirdi, vai netiek lietotas citas psihi ietekmējošas vielas, ne par ko nav jāuztraucas. pēc mēnešiem vajadzētu uztaisīt asinsanalīdzes un paskatīties izmainas asinsspiedienā un tā. šeit atkal, es neesmu ārsts.

"mees vispirms barojam beernu veseliigi, biezhaak glaudam vinjam galvinju un skaitam teevareizi " - kapēc tas nebūtu jādara ar veselu bērnu, vai bērnu ar jebkuru citu diagnozi??


(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]up
Date:May 20th, 2010 - 05:52 pm
(Link)
nee, man, paldies dievam, nav padomaa konkreets beerns - vien vipaariiga absoluuta neuzticiiba lokaalai mediciinas sisteemai.

tas buutu jaadara ideaalaa pasaulee. reaalajaa ir taa, ka beerns atsakaas eest ko citu, iznemot ciisinjus (par ko patiesiibaa arii bija visa saakotneejaa diskusija) un miiljaa miera labad tas tiek pieljauts, vecaaki ir paaraak sagurushi peec darba, lai sniegtu atvaseem visu pienaakoshos uzmaniibu un ticiiba augstaakiem speekiem ir tik vispaariigi nonievaata un aprieta, ka par to vispaar neviens neidomaajas.

labi, man apnika.
(Reply to this) (Parent)