slikts sapnis - [entries|archive|friends|userinfo]
slikts

[ website | untu.ms ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Feb. 25th, 2007|02:30 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkdot krepsi

Comments:
From:[info]larva
Date:February 25th, 2007 - 04:29 pm
(Link)
nē, es nedomāju :) jo tas viss izriet no viena un tā paša (tipveida) humanoīda prāta, kuram visos laukos, kuriem tas piekaras, ir vienas un tās pašas robežas
From:[info]slikts
Date:February 25th, 2007 - 04:32 pm
(Link)
ak, un te uz skatuves uznāk mistika. "fantazēsim par lietām ārpus savas izziņas robežām, un tad iedomāsimies, ka esam kaut ko par tām izzinājuši." lieliska doma.
From:[info]larva
Date:February 25th, 2007 - 04:43 pm
(Link)
karoče, viss, kur nonākam kaut kādu problēmu un grūtību priekšā, tiek nosaukts par "mistiku" un "fantazēšanu par transcendentālo". lieliskas izredzes, es Tev piekrītu :)
From:[info]slikts
Date:February 25th, 2007 - 04:48 pm
(Link)
karoče, viss, kur nonākam kaut kādu problēmu un grūtību priekšā, tiek nosaukts par "mistiku" un "fantazēšanu par transcendentālo".

kādas absolūtas muļķības, tā dara tikai reliģijā, kur visu, kas nav izskaidrojams savādāk, piedēvē Dievam ("god of the gaps"), un visbiežāk tas ir tikai aiz ignorances, ka tam ir arī īsts un racionāls izskaidrojums. zinātnē ir arī netveramas un pagaidām neizzināmas lietas, vai tādas, kas turās galvenokārt tikai uz matemātiskiem rāmjiem (kvantu fizika, string theory un kosmoloģija vispār), bet nekas uz vienkārši fantazēšanas
From:[info]slikts
Date:February 25th, 2007 - 04:50 pm
(Link)
protams, lajam tā arī ir, ka augstās zinātnes ir pilnīga "mistika" (es arī nepretendēju, ka es saprotu kaut ko vairāk par pamiglainām populārzinātniskām lietām, toties man ir skaidrs pats princips)
From:[info]slikts
Date:February 25th, 2007 - 04:52 pm
(Link)
es varu garantēt, ka neviens neatklās nekādu kosmoloģisku patiesību, tikai sēžot un prātojot. viss ir jāpārbauda eksperimentāli, un jo vairāk, jo labāk, lai to varētu uzskatīt par patiesīgu faktu (protams, ne neapgāžamu)