- Krustmātes Renātes krēmšnites
- 19.12.04 22:51
- Kapāta mīkla:
- 2 glāzes miltu un 250g margarīna sakapā putraimos ar 3/4 glāzes ūdens, kam pievienota tējkarote spirta vai etiķa. Saveļ gabalā. Mīklas gabalu ieliek ledusskapī uz 3-10 stundām.
(Paskaidroju, kā to darīt: vakarā apsēžas pie televizora, uz liela dēļa uzber miltu kaudzi, uzliek gabalos sagrieztu margarīnu. Der tikai cietais, cepamais margarīns, kas pakās, nevis tas smērējamais uz maizes. Ar garu, asu nazi sāk kapāt margarīnu kopā ar miltiem, sataisa tādu kā vulkānu ar krāterīti, krāterītī pa druskai lej iekšā to ūdeni, kurš sajaukts ar spirtu vai etiķi, un tik kapā un kapā, un allažiņ atkal savelk vulkāniņu, atkal ielej ūdentiņu, un tā tikmēr, kamēr jums izveidojas tāda kaudzīte ar "putraimiem", kas ir mazi, ar miltiem aplipuši margarīna gabaliņi, nu tādā rīsu graudu lielumā apmēram. Kapāšanai jānotiek viegli, mīklu nedrīkst saspiest, kad "veļ gabalā", tad arī vieglu roku, nesaspiežot, tik tā, lai turas tas gabals kopā. Uz nakti ieliek ledusskapī, nākamā rītā var cept)
- Gabalu sadala divās vienādās daļās un katru izrullē plāni, cepamās pannas lielumā.
(Tas visgrūtākais. Jārullē uz pergamenta, jāmēģina uzreiz dabūt puslīdz tā pannas forma, tad uzmanīgi klāj vai kā citādi dabū uz pannas, kur malas sanāk pa platu, tur noplēš un pielāpa plānākās vietas. Panna praktiski nav jāsmērē, jo mīkla ir ļoti trekna. Cep karstā krāsnī gaiši brūnas. Pa vienai. Uzmanīgi noslidina no pannas uz pergamenta. Vēl siltām plāksnēm apgriež cakainās malas, tā lai abas plāksnes ir vienādi lielas. Nogrieztās malas pēc atdzišanas sakapā drumstaliņās.)
Krēms:
- milti 1 ēdamkarote ar kaudzi
- kartupeļu milti 1 ēdamkarote ar kaudzi
- cukurs 4-5 ēdamkarotes
- olas 2 gab.
- piens 1,5 glāzes
- sviests 150 g
- vaniļa pēc garšas
Abas olas sakuļ ar cukuru. Pienā iemaisa 1 ēdamkaroti miltu un kartupeļu miltu. To sajauc ar sakultajām olām un vāra ūdens peldē, kamēr sabiezē. Kad putra atdzisusi, pievieno vaniļu un 150 g saputotu sviestu. Visu masu kārtīgi sajauc.
(Man tak nebūs jūs jāmāca, ka milti papriekš iemaisāmi nelielā piena daudzumā, tad pamazām pienu lejot klāt. Citādi kunkuļi vien sanāks. Tai karstā ūdens peldē dūšīgi jāmaisa un jāraugās, lai nesaiet gabalos. Un lai nepaliek par biezu. Kas ir sakults sviests, to, jādomā, zina katrs. Tas nekādā gadījumā nav sildīts sviests, vislabāk atstāt sviestu uz nakti istabas temperatūrā un tad būs viegli kuļams.Es vispār parasti taisu mazbišķ vairāk tā krēma.)
Noslēgums:
Krēmu iesmērē starp izceptajām plāksnēm, mazliet atstājot, ko uzsmērēt virsējai plāksnei. Sakapātās drumstaliņas no plākšņu malām sajauc ar pūdercukuru un uzkaisa pa virsu.
Griež kvadrātiņos, nelielos.
Un kūka gatava ekstrā fein!
- 15 rakstapiebildīšu
- 19.12.04 23:31
-
ķēmi nāk ārā no krūzītes
ak Dievs cik sarežģīti, nekad dzīvē nesaņemtos kam tādam. bet tu izcepi, ja?
- piebilst
- 19.12.04 23:34
-
Agrāk bieži cepu. Šogad gribu atkal saņemties. Nav jau tik traki, tikai briesmīgi jāuztraucas visu laiku.
- piebilst
- 19.12.04 23:37
-
ķēmi nāk ārā no krūzītes
ā, tas receptē nebij ierakstīts.
klau, varbūt uz cibiņu eglīti? - piebilst
- 19.12.04 23:42
-
:) nabaga skuka, tad tak jaacep buutu TIK daudz!
- piebilst
- 20.12.04 09:08
-
Mīļā, tas nav iespējams! Tik daudz cilvēkiem, nē....
- piebilst
- 20.12.04 00:04
-
ha ha nu man līdz tādiem gastronomiskiem estētismiem vēl tālu, bet es toties varu palielīties, ka mēs šodien ar Vissvienu Lakstīgalu ielā uzvārījām vistas zupu... laif gouz on!
- piebilst
- 20.12.04 09:25
-
Džentlmeņi, es jums iesaku ņemt vislielāko katlu un vārīt vistas buljonu no spārniem, rīklēm un taml sastāvdaļām, pievienojot parastās garšvielas, vārīt ilgi, kādas 2 stundas, pielejot iztvaikojošo ūdeni. Šo buljonu atdzesēt un porcijās iesaldēt ledusskapja saldētavā, ja jums tāda ir. Pēc tam katrreiz, kad uz paģirām gribas kādu zupiņu, jūs ņemat vienu iesaldētā buljona porciju, iemetat tur, ko gribat (piemēram ķīniešu makaronus, un lēni ietecina sakultu olu, pievieno kariju vai čilli, iznāk kārtīgi asa zupa, variantu ir vēl daudz), un ēdat un remdējaties.
- piebilst
- 20.12.04 08:59
-
var tev pieteikties paliigaa? nu, cepshanai?
- piebilst
- 20.12.04 08:59
-
un var arii kapaashanai.
- piebilst
- 20.12.04 09:00
-
eeshana pat nav tas galvenais shoreiz.
- piebilst
- 20.12.04 09:28
-
Oi, nezinu, mīļā, man tas ir tāds gauži intīms process:0
- piebilst
- 20.12.04 09:34
-
nu lab...
[starp citu, es tevi pagaishnakt sapnii redzeeju] - piebilst
- 20.12.04 09:46
-
diana
rezultātā sanāk kas? Tādi sāļi cepumiņi? Un es nesaprotu, kā tas var būt, ka milti un etiķis ir savstarpēji aizstājami?
- piebilst
- 20.12.04 09:58
-
Sorry, tur bija kļūda. Spirta vai etiķa. Es izlaboju. Un snāk nevis sāļi cepumiņi, bet krēmīgas kūkas.
- piebilst
- 20.12.04 16:45
-
ņammmm
- piebilst