- 20.6.09 10:30
-
atvainojos par gramatikas kļūdām, rakstīju pa taisno klabē no telefona sarunas.
Pēc tam vēl noprecizēju, ka vissvarīgāk ir ievērot pareizus temperatūras režīmus, kuram mērķim ir nepieciešams parocīgs termometrs.
Garšvielas, protams, drīkst lietot visas tādas, kuras pašam patīk - ne tikai ķimenes un oregāno; droši vien baziliki un sinepju sēklas un viss, kas pašam patīk, derēs tikpat labi.
Ja gribas iegūt lielākus daudzumus, skaidrs, ka visus apjomus var proporcionāli palielināt.
Par to recēšanu/nerecēšanu - skābuma pievienošana jādara uzmanīgi, jāskatās procesa gaitā. Ingrīda saka, ka visi, kas sienot sierus tirgum, šim mērķim izmanto etiķi, jo tas strādājot arī vēlāk kā konservants un ļauj tam sieram bišku ilgāk saglabāties, bet viņa pati parasti tomēr izmanto kefīru.
Rīvētā cietā siera pievienošana nav obligāta, taču mēdz piedot tam produktam 'interesantāku skatu'. Piem, sarkanā siera Ausma skaidiņu pielikšana padara to krāsaināku un ne tik bālu. Ja izvēlas to sieru likt, to dara kopā ar masas mešanu iekšā izkausētajā sviestā.