- 18.6.09 20:52
- Kurš var pateikt - tās receptes jāņu sieram, kurās parasti ņem 5l piena un 1kg biezpiena - no tā iznāk cik? Apmēram kilograms siera? Vai kā? Un vispār - kuram ir prakse siera siešanā, varbūt var dalīties noslēpumos?
- 4 rakstapiebildīšu
- 18.6.09 22:20
-
Taisīju pēc šīs receptes, sanāca, vairāk par puskilogrammu, pienu vajadzeja gan tikai 3 litrus
http://www.solipasolim.lv/lasit/611/ - piebilst
- 18.6.09 22:53
-
diana
Man nav it nekādas pieredzes, bet vakar viena vietējā govju īpašniece atnesa pašas sieto ķimeņu sieru un teica, ka galvenais, lai piens nav par treknu, tad nekas neturoties kopā. Viņa pienu šķaidot ar ūdeni, lai būtu tuvu vājpienam. (Viņas atnestais siers bija garšīgs.)
- piebilst
- 19.6.09 00:01
-
arī biezpienam jābūt vājpiena.
/mēģināju no labā biezpiena taisīt- neturas:( - piebilst
- 19.6.09 09:30
-
Dažās receptēs uzsvērts - jo treknāku, jo labak.
- piebilst