- 1.2.09 13:16
- Vakar es izgudroju augļu saldo ēdienu:
- kādi 4 golden kivi (tāda jauna šķirne parādījusies, iekšpuse zelta krāsā, bezdievīgi garšīgi), sagriež ceturtdaļšķēlēs
- viens bumbierism sarkanais - gabaliņos
- kādas 2 šķēles melones - sic! škēlēs un pēc tam plānās strēmelēs, tā ka iazskatās pēc platiem makaroniem
- kādas 3 skābas un cietas aprikozes - izņem kauliņu un sagriež plānās šķēlītēs kā ābolu.
Apzināti neliku klāt nekādus apelsīnusun ananāsus, kas ir pilnīgi cita garršu kategorija, ļoti uzmācīga un asa.
Visas sastāvdaļas atsevišķos trauciņos, un tikai apriokozēm uzlej virsū konjaku un piejauc medu, tā lai šķēlītes mirkst šajā šķidrumā, pieveno pavisam nedaudz kanēļa,
Pēc pāris vai trim stundām sniedz galdā- apakšā kivi un bumbieris, tad krāsainās aprikoze šķēlītes, pāri melnes lentes. Visu konjacīgo medus sulu arī pārlej porcijām. Vēlreiz mazliet kanēļa. Ļoti uzmanīgi.
Pauls sev vēl uzbēra ārkārtīgi smalki sagrieztu sarkano čilli asumam, ļoti smuki, ir arī garšīgi, bet nu tā - gaumes lieta.
Kur ir atšķirība no parastās "augļi medū" metodes:
1. nesanāk "kompots" - visi augļi ir pilnīgi svaigi, ar sev raksturīgi struktūru, garšu un smaržu, to sulas nav sajaukušās, jo konjaks bijis pārlietis tikai aprikozēm.
2. rūpīgi izvēlēti augļi pēc garšu saderības. akcents skābumam ir aprikozes (patiešām bija skābas un cietas, bet tieši tas izrādījās pluss - var mēģināt aprikozu vietā lietot ko citu)
3. vēlams saskņot arī augļu krāsas. mums bija no melonas bāldzeltenā līdz kivi zaļi zeltainajam, un tad aprikožu oranžsarkanais akcents - 2 rakstapiebildīšu
- 1.2.09 14:06
-
Izskats tiešām salātiem varētu būt jauks. Kas ir melnes lentes? Un bez konjaka, nevar kādu suliņu ar medu?
- piebilst
- 1.2.09 14:11
-
melones lentes
bez konjaka var, - ko gan tik nevar. bet nebūs ne tuvu tik labs. - piebilst