varbūt nāra, varbūt taure [userpic]

July 3rd, 2020 (12:47 pm)

Vakar mēģināju pati salabot šujmašīnu. Šujmašīnas galdam apakšā ir eļļas vanna, eļļas sadales sistēma šo eļļu uzsūc caur filtru un aizgādā uz svarīgām, kustīgām šujmašīnas daļām tās iekšienē un tāda kā blīve gar vannas malu nodrošina, ka tā eļļa netiek pie kuģīša un augšā uz šujmašīnas korpusa. Lūk šī blīve vecuma un (????) ietekmē ir sacietējusi un palikusi poraina un vairs nepilda savu funkciju, kas vēl būtu ok korpusa eļļainībai jo to es varu atcerēties noslaucīt, bet tas ka tā tiek pie kuģīša ir totāls dizāsters, tur pastiprināti krājas putekļi, kas tagad ir eļļaini, reizēm eļļa iekļūst arī kuģīša mehānismā un tad saeļļojas mazais zīdpapīriņš kas man nodrošina ka kuģītis nedaudz bremzējas un mašīna sataisa eļļainu diega čupu. Mēģināju šito izstāstīt mūsu meistaram uz izsaukuma, bet kā jau bieži vien viņš pateica ka neko nevar izdarīt (piemēram adatas lampu es arī pati pieliku jo viņš pateica ka to nevar izdarīt, bet es tomēr izdarīju). Apdomāju dažas iespējas un atradu kreiso risinājumu. Lai izņemtu veco blīvi man būtu jāiztecina visa eļļa no tās vannas un pati vanna iespējams jāizmazgā ar benzīnu (?) Bet tas šobrīd nav iespējams jo mūsu viduslaiku projekts jau tā paņem no manis pārdivpadsimt stundas darbā katru dienu un dīkstāve nepieļaujami nozīmētu kavēšanos, īsāk sakot, madariņa atstiepa savas loga blīves un es tur tās ieklāju gar maliņu, šodien pagāzu šujmašīnu un izskatās ka būs nostrādājis, vismaz tā vannas daļa kas ir zem kuģīša ir sausa, bet nu redzēs, kā arī skaidrs ka šāds risinājums nav ilglaicīgs, tapēc draugi, radi un citi zvēriņi, iesakiet labāku.

Comments

Posted by: chloroform in print ([info]gorgona)
Posted at: July 3rd, 2020, 05:06 pm

Es esmu atradusi ze ultimate šujmašīnu meistaru, kurš nekad sūdu nerunā par to, lai vai kā es izskaidroju, kas man par bēdiņām iemetušās!
Eku ir https://www.facebook.com/sujmasinuserviss/

Posted by: varbūt nāra, varbūt taure ([info]sirena)
Posted at: July 3rd, 2020, 06:15 pm

Šis kungs nav vairāk sadzīves mašīnām? Man ir normāls rūpnieciskais monstrs

Posted by: chloroform in print ([info]gorgona)
Posted at: July 3rd, 2020, 06:19 pm

Uzjautā. It kā tāds jēdzīgs.

Posted by: varbūt nāra, varbūt taure ([info]sirena)
Posted at: July 3rd, 2020, 08:19 pm

Paldies par ieteikumu

Posted by: scope ([info]scope)
Posted at: July 3rd, 2020, 06:13 pm
vvz

Varbūt der auto/moto dzinēja hermētiķis.
Tik tur arī virsma jāpatīra

Posted by: varbūt nāra, varbūt taure ([info]sirena)
Posted at: July 3rd, 2020, 06:17 pm

Tā ir tāda kā pasta? Man īsti neder tāda situācija ka es netieku klāt tai eļļas vannai, tomēr regulāri jātīra un jāizlasa iekritušās adatas, reizēm suns uzsēžas uz pedāļa un tad jātīra diega kamolītis. (Paldies par ieteikumu)

Posted by: scope ([info]scope)
Posted at: July 3rd, 2020, 08:23 pm
vvz

Tada kā momentlīme, tik biezākas konsistences, silikona bāzes, laikam. Ja tik pa perimetru klāt, varbūt sanāk iespiest blīves vietā.
Katrā ziņā būs eļļas izturīgs.
Patasti izmanto, lai dzinēja detaļas hermētiski savienotu.

Kkas šāds
https://www.ksenukai.lv/p/hermetikis-9912-a-m-silokona-melns-85g-mannol/33uw

7 Read Comments reply