Tue, Sep. 13th, 2016, 10:56 am

Kā vecs vispārējas nozīmes eksperts teikšu, ka islams ir garām.

Tāpēc, ka islams, lai cik foršs nebūtu, ir kristietības mazais, īpašais brālītis, kas nācis pasaulē 500 gadus vēlāk. Kristietība jau pati gāja uz podiņa un prata gandrīz visus burtus, kamēr islams knapi čurāja autiņos. Tagadīgā kristietības nostaļģija pēc islama ir drusku paaugušamies cilvēka ilgas pēc bezrūpīgās bērnības, kad viss bija vienkārši un skaisti. Skatāmies uz islamu un apskaužam, bet ko tur apskaust sīku duraku?

Tue, Sep. 13th, 2016, 03:57 pm
[info]cloned_pt

teritoriāli varbūt. paņemam vienu pāris tuksnešus un pārklājums kā pie pieaugušajiem. bet nu man neticās, ka kofesijas un visādi kopti un kas tur vēl tīri metamātiski bija mazāk. un tak nenoliegsi, ka bija gana dirsīgi.

Tue, Sep. 13th, 2016, 04:08 pm
[info]unpy

Gan jau, ka bija arī iedzīvotāju skaita ziņā vairāk. Kopti uz to laiku jau ilgi bija pārliecinoša minoritāte, kurus lokālie musulmaņi ik pa brīdim drusku ieklapēja, jo īpaši pēc krusta kariem. Visi bia uz to brīdi diezgan dirsīgi, taču musulmaņi dirsīgumā ne par mata tiesu uz to brīdi neatpalika, gluži otrādi. Kristiešai tajā laikā vairāk savstarpēji klapējās, kaut kur ap to laiku lielākā Eiropas impērija bija Polijas - Lietuvas lielkņaziste :)