Thu, Jul. 2nd, 2015, 07:42 am

Neciešu, kad lieto lielos burtus. Lasu tekstu, ok, autors tāds jauks cilvēks liekas, blabla, tiripiri un tad pēkšņi - "Cilvēks"! Vai "Dvēsele!". Vai vēl sliktāk "Tauta"! Pavisam drausmīgi -"Latvietis"!

Uzreiz top skaidrs, ka cilvēks nav jauks, bet ir visādām ļaunām īpašībām apveltīts un piens viņa/viņas klātbūtnē saskābst.

Tas atvieglo dzīvi visādos sasprindzinātos dzīves momentos, piemēram, vēlēšanas, iknedēļas pasaules ekonomiskā katastrofa vai visādu bēdubrāļu uzņemšanas kvotas Dānijā. Kā tekstā ieraugu nevietā, bez pamatojuma un izskaidrojuma lietotu lielo burtu, tā uzreiz saprotu, ka to rakstījis nejēga un pārstāju lasīt.

Thu, Jul. 2nd, 2015, 09:11 am
[info]yeux_glauques

man bērnībā latv. val. skolotāja regulāri centās skalot smadzenes par to, ka "dievs" ir jāraksta ar lielo burtu (es konsekventi rakstīju ar mazo). un es gāju izcili liberālā skolā, mind you.

Thu, Jul. 2nd, 2015, 10:21 am
[info]sirdna

Lasīju versiju, ka Dievs ir īpašvārds, tāds pats kā Pēteris, Anna un Dazdraperma. Tas ir, latviešu valodā nav vārda "dievs".

Thu, Jul. 2nd, 2015, 12:12 pm
[info]vistu_zaglis

Viss grieķu Panteons ar izbrīnu lasa šo komentāru un gaida, kad viņiem pienāksies obligātā uzvārda maiņa saskaņā ar LR likumdošanu.

Thu, Jul. 2nd, 2015, 01:13 pm
[info]sirdna

Mopēds nav mans, bet ideja man patīk. Tā kā vārda "dievs" latviešu valodā neesot bijis, par tādu tika paņemts paša krutākā elka vārds, Dievs.

A ko tie grieķi tur izfantazēja, kuru tas Māras zemē var interesēt?