Tue, May. 29th, 2012, 03:29 pm

Toties man garšo griķi. Vienmēr ir garšojuši. Skolā es dabūju pamatīgas pusdienas, ja tai dienā bija griķi. Kolēģi pie galda nebrūķēja.

Cita problēma bija ar saldajiem, kuri parasti tika apēsti pa tīro un tad vēl savākti no citiem. Cīņā par desertu mēs izmantojām visiem zināmās bioloģijas atklāsmes, ka a)cilvēks ir pilns ar Baciļiem; b)Baciļi ir nāvējoši visam dzīvajam, izņemot Baciļu nesēju, jo tam ir izstrādāta imunitāte pret saviem un tikai saviem Baciļiem. Sveši Baciļi jamo dezintegrēs turpat ēdamzālē.

Zināšanas netraucēja apmainīties ar palietotām košļenēm, bet ne jau par to ir stāsts.

Tātad, ja bijām iekārojuši nepieskatītu saldo ēdienu, droša un augsti kulturāla metode bija aplaizīt karoti un iegrūst debesmannas kaudzītē. Baciļi momentā izklīda pa perimetru un sagatavojās būt nāvējoši.

Kāpēc metodi ir augsti kulturāla? Tāpēc, ka tai pašā zālē pusdienoja bērni, kuru tagadējo politkorekto apzīmējumu es nezinu, esmu bišķi izkritis no aprites. Medicīniskā diagnoze ir "debilitāte". Viņi balstījās uz tā paša bioloģiskās zinātnes modeļa, bet realizēja to daudz prastākā veidā - viņi saldajos iespļāva.

Kas tika uzskatīts par efektīvu, tomēr bezgaumīgu metodi. No bērniem bez šīs diagnozes (starpība starp diagnosticētajiem un nediagnosticētajiem bija diezgan vāji definēta) to izvēlējās tikai sociāli degradētākie elementi.

Tue, May. 29th, 2012, 03:53 pm
[info]str

Griķi ir cool!
/ skolā gan mums bija daudz cienītāju. bet kā mana ome vārīja! griķus, tas ir kaut kāds nozaudētais dzimtas noslēpums. jo tad es atļāvu visiem paņemt pa porcijai, un pārējais bija tikai man;)

Tue, May. 29th, 2012, 09:10 pm
[info]biezpientaure

Knifs ir vārīt minimālā ūdens daudzumā, un tikai pāris minūtes. Pēc tam uzreizi katliņu apsedz ar dvieli un segu, pēc 15min. ūdens ir iesūcies griķos, karstumā tie ir izsutuši mīksti bet nav izļuruši (ēdnīcu niķis), birstoši - katrs graudiņs pats par sevi. Ļoti garšīgi, un arī gāze ekonomējas :)