Tue, Nov. 22nd, 2011, 09:30 pm

krājbankas nāve un bojāiešana? Mums to banku tāpat pilna Livonija. Klientus izķers kā pīrādziņus, i miers.

Cita starpā - doties tālā izbraucienā ar vienu pašu mašīnu, nepaņemot līdzi sešas pašnāvības kapsulas (ja nu ienaidnieki saņem gūstā?), rezerves motoru, paiku trim gadiem un desmit pārus zābaku (ja nu atpakaļ nākas kājām iet?) ir tāda pati pārgalvība, kā paļauties, ka tava banka neies bojā ceļojuma laikā.

Banka vispār eksistē tikai tāpēc, ka tai uzticas.

Wed, Nov. 23rd, 2011, 09:40 am
[info]divi_g

Nu īpašniekam arī ir jāparēķina, ko var un ko nevar izdarīt, un kā viņam būtu labāk.

Nezinu. To mok paši leiši šobrīd nezina.

Wed, Nov. 23rd, 2011, 10:00 am
[info]karuna

Ja nezina, tad banka ir jālikvidē. Jo uzticību šādi neko nezinoši īpašnieki nevienam neradīs. Kā jau Sirdna norādīja, bankas galvenais aktīvs ir cilvēku uzticība tai. Bet šī uzticība ir smagi pievilta, lai neteiktu vairāk. Pa šīm dienām jau visi aktīvie klienti, kas kaut ko apgroza, būs atvēruši kontus citās bankās un jebkāda sanācija ir kļuvusi bezjēdzīga.

Šis notikums parādīja gan mūsu regulatoru vājumu (kāpēc neslēdza banku jau pirms svētkiem un laikus nenodrošināja mazo depozītu izmaksu - nu kaut vai tos pašus 50 Ls, ja uz sitiena skaidrās naudas vairāk nav), gan tiesību iestāžu lēnīgumu (kāpēc vēl nav A izdots orderis uz nopratināšanu), gan vispārīgu valdības neprasmi veidot sakarīgu PR.