Tue, Nov. 22nd, 2011, 09:30 pm

krājbankas nāve un bojāiešana? Mums to banku tāpat pilna Livonija. Klientus izķers kā pīrādziņus, i miers.

Cita starpā - doties tālā izbraucienā ar vienu pašu mašīnu, nepaņemot līdzi sešas pašnāvības kapsulas (ja nu ienaidnieki saņem gūstā?), rezerves motoru, paiku trim gadiem un desmit pārus zābaku (ja nu atpakaļ nākas kājām iet?) ir tāda pati pārgalvība, kā paļauties, ka tava banka neies bojā ceļojuma laikā.

Banka vispār eksistē tikai tāpēc, ka tai uzticas.

Tue, Nov. 22nd, 2011, 10:25 pm
[info]karuna

Kopš krīzes sākuma esmu piedzīvojis jau 3 banku pārņemšanas (divas ASV, trešā Parex), bet ne reizes nebija tā, ka karte būtu pārstājusi darboties kaut uz minūti. Parasti mirstīgo (no algas līdz algai dzīvojošo) cilvēku kontus ar attiecīgajām norēķinu iespējām un internetbankas parolēm uzreiz regulatori nodod citas bankas rīcībā un man kā lietotājam vulgaris tās ir tikai ziņas avīzēs, ka mainījies mana norēķina konta īpašnieks. Brīnos, ka šoreiz tas tā nav noticis, ja reiz Krājbanka valsts budžetā ir tikai noapaļošanas kļūdas lielumā. Tas varētu nozīmēt tikai to, ka finanšu krīze ir iegājusi jau nākamajā, daudz smagākā stadijā, un visas mierinošās runas ir tikai, lai neradītu paniku pirms laika.

Kad sabruks eiro, tad arī cilvēki brīnīsies, kā tad tā? Tas taču bija galīgi neiespējami. Nu nekas, mēs dzīvosim interesantos laikos. :)

Tue, Nov. 22nd, 2011, 10:44 pm
[info]divi_g

Ļauj, lūdzu, precizēt - Tu pilnīgi droši zini, ka nē uz mirkli nepārtrauca darboties šo triju banku kartes? Un ko tieši Tu piedzīvoji - pārņemšanu (parex) vai darbības apturēšanu (lkb)?

Tue, Nov. 22nd, 2011, 10:54 pm
[info]karuna

Pārdzīvoju Netbank, WaMu likvidēšanu un Parex pārņemšanu. Par minūti negarantēju, jo naktīs ciešu guļu, bet ciktāl tas attiecas uz ikdienas operācijām, nekādus traucējumus nejutu.

Tas taču būtu tikai loģiski, ka valsts nodotu likvidējamās bankas tekošos kontus apdrošināto 100K Ls apjomā citai bankai, kura ir gatava tos pieņemt. Mazāk bardaka un mazāki zaudējumi nekā tad, ja tagad lielai iedzīvotāju daļai ir jāskrien pašiem vērt vaļā jaunus kontus. Turklāt liela daļa no viņiem ir pensionāri ar lauztām gūžām, kas paiet vispār nevar.

Bet nu es nesaku, ka tas bija viegli izdarāms šajā gadījumā, jo izskatās, ka LKB pārvaldīja mafiozņiki.

Tue, Nov. 22nd, 2011, 11:42 pm
[info]res

Tev ir satriecoša spēja izvēlēties īstās bankas :)

Tue, Nov. 22nd, 2011, 11:53 pm
[info]karuna

Uztveru to kā spēli. :) Dzīvojam interesantos laikos. Vienīgi māc bažas, ja sabruks eirozona, ies pārāk karsti.

Wed, Nov. 23rd, 2011, 12:15 am
[info]karuna

Man vēl ir konts Norvik bankā, kas par spīti maldinošajam skandināviskajam nosaukumam arī pieder krievu mafiozņikiem. Nez ko tas varētu nozīmēt?