Pegijas · Lī · interjers


80-tie IV

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Laba literatūra ir pārlaicīga, tāpēc manu 80-to kulta grāmata nāca no vecāku bērnības (vai pat agrāk) - kkāda padomju autora "Saules zaķēnu pilsētā". Ar vējaslotu, pagrabu, kurā dzīvo visas pasaules slimības, utml. Bet laikmetīgo slāni pārstāvēja kalendāri ar pasakām (un izcilām aktuālo mākslinieku ilustrācijām). Tajā pašā tikai 80-tajiem piekrītošajā kategorijā bija arī pirmie nacionālie vingrinājumi komiksu žanrā - Agra Liepiņa stāsts par pēterbaznīcas vēsturi, komikss par stilu vēsturi (ar krēslu galvenajā lomā, ar ko gan citu, vai ne!) un kaut kāds kosmisks trilleris ar uzkačātu, bet briļļainu zēnu (polsteri?) botās un uz skrituļdēļa.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
On 10. Marts 2009, 09:10, [info]asiize commented:
Kā ruksītis ciemos gāja arī bija tajā komiksu grāmatā un Kurbads.
[User Picture]
On 10. Marts 2009, 12:43, [info]simamura replied:
jā, kurbads - riktīgi rāva zemapziņu, ķēvesdēls
* * *
[User Picture]
On 10. Marts 2009, 10:49, [info]dominika commented:
"Saules zaķēnu pilsēta" bija grāvējs! Tā man bija tikai laukos, tāpēc pārlasīju katru vasaru, kopā ar Z. Ērgles "Mūsu sētas bērni, indiāņi un melnais kaķis" (3 par vienu cenu, tobiš, vienā grāmatā!) un (autoru neatceros) "Rolfs mūža mežos".
[User Picture]
On 10. Marts 2009, 12:47, [info]simamura replied:
rolfs mūžamežos, šķiet, bija tajā dzelteno brošūru indiāņu sērijā, kas man saistās ar 90to gadu sākumu, kad mammas to gādāja uz klasesbiedru dzimšanasdienām.
[User Picture]
On 10. Marts 2009, 22:21, [info]dominika replied:
man bija veco laiku grāmata, no kādiem 30-ajiem, vai - brūnā audekla iesējumā, nodzeltējušām lapām, sīkiem burtiņiem savādā šriftā.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry