sickboy - [entries|archive|friends|userinfo]
sickboy

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[May. 21st, 2034|10:25 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:May 24th, 2019 - 03:38 pm
(Link)
Par to, ka nacisms un komunisms ir ļoti līdzīgi, es tev tiešām piekrītu, turklāt abi ir sociālisma paveidi, tikai vieni nogalina pēc etniskās izcelsmes, otri pēc sociālās šķiras. Bet pašlaik par labējiem vai kreisajiem bieži vien sauc pēc izpratnes par nacionālismu - ja tu esi hipernacionālists, kas ienīst gejus, bēgļus un invalīdus, tad skaities labējs, ja esi antinacionālists, velkomists un lgbt aizstāvis, kas dekonstruē dzimumu, tad skaities kreisais. Es gan nezinu, kurā flangā skaitās nacionālists, kas neienīst gejus, bēgļus vai invalīdus. Pēdējā laikā man ir arī tāda doma - ja mēs šeit vispār lasām un rakstām latviski, tad tā ir neizbēgama nacionālisma izpausme, jo nevienam citam pasaulē jau tāda latviešu valoda nav vajadzīga, tai nav nekādas pragmatiskas vērtības, izņemot to, ka mēs šeit vienkārši vēlamies runāt latviski.
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:May 24th, 2019 - 04:14 pm
(Link)
nacionālists, kas neienīst gejus, ir centrists. vismaz tā bija 20 gadus atpakaļ. bet, kas agrāk bija centrists, tagad skaitās labējais, jo "nacionālists" ir gandrīz lamuvārds (rietumos).
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:May 24th, 2019 - 05:19 pm
(Link)
Man gan liekas, ka ienīst gejus vai kādu citu cilvēku grupu, arī ir grupas identitāte - identificēšanās ar kādu grupu līdz līmenim, ka visus kādas citas grupas pārstāvjus ir jāienīst. Tā ir cilvēces galvenā problēma - grupas identitāte. Negribās viņus saukt par galēji labējiem.