sickboy - [entries|archive|friends|userinfo]
sickboy

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jun. 20th, 2024|08:26 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Populisms ir runāšana tautai saprotamā valodā par tautas problēmu risināšanu. Kāpēc pieņemts populismu saistīt ar solījumu nepildīšanu? It kā runāšana saprotamā valodā automātiski nozīmētu solījumu nepildīšanu. Ja es ar kādu angli runāju angliski, es viņu apčakarēšu. Liberāļu loģika! Īstenībā nav saistības starp runāšanu saprotamā valodā un solījumu nepildīšanu. Tramps jau ir izpildījis lielāko daļu no saviem priekšvēlēšanu solījumiem, patiesībā viņš to dara daudz vairāk nekā viņa priekšgājēji. Kārlis Ulmanis arī bija populists.
Ir atšķirība vai tu runā tautai saprotamā valodā, lai kalpotu tautai vai, lai to apčakarētu. Populisti var būt gan labi, gan slikti cilvēki. Bet runāt tautai nesaprotamā valodā, manuprāt, nav labi nevienā gadījumā.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:June 21st, 2018 - 09:47 am
(Link)
Man gan šķiet, ka par populismu parasti sauc politiķu mēģinājumus iegūt popularitāti, piedāvājot nereālistiski vienkāršus risinājumus ļoti sarežģītām problēmām. "Solījumu nepildīšana" tad nāk kā likumsakarīgas sekas. Nu, piemēram, sasolīt, kā cels visiem algas/pensijas/pabalstus, tai pat laikā atlaižot nodokļus.
Vai arī, nelegālās imigrācijas problēmu risināšanai piedāvāt uzbliezt sienu gar visu robežu, nemaz nerēķinot, vai nepieciešamie līdzekļi tādam projektam vispār atmaksāsies. :)
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:June 21st, 2018 - 10:57 am
(Link)
Nevajag jaukt pīzdu ar ānusu. Nodrošināt funkcionālu robežu ir tik pat "nereālistisks" mērķis kā nodrošināt jebkura veida likumību. Attiecībā uz robežu, paskat kā Ungārijai tas izdevās. Paskat kā Izraēlai tas izdodas. Paskat kā pat Saūda Arābijai tas izdodas. Uzceļ sienu, no liek apsardzi un neviens nelegālis neiekļūst iekšā. Pajautā viņiem vai viņiem tas atmaksājas. Domāju tevi gaidīs viennozīmīgi apstiprinoša atbilde.

Tajā pašā laikā tā puse, kas otro sauc par populistiem sola visiem tieši tādu medusmaizi kā tu aprakstīji pirmajā rindkopā. Kreisie sola visiem maizi par brīvu un vēl aicina no visas pasaules nabadziņus, lai tie arī nāk uz brīvu maizi. Jo solījums, ka svešu, strādājošu baltu cilvēku nauda nekad nebeigsies ir pilnīgi reālistisks un nenovedīs pie totāla ekonomiska kraha un iespējams pilsoņu kara.

Būsim godīgi, termins "populisms" jau sen zaudējis jebkādu nozīmi, jo ļevoki/globālisti to izvārtījuši pa visiem medijiem kā generic uzbraucienu politiķiem, kas viņiem nepatīk. Tas pats ar rasismu, nacismu un ksenofobiju un general. Te jau pat nesen viens nacionālistu politiķis atzina, ka ja tevi mūsdienās saukā par "populistu", tad skaidrs, ka rīkojies pareizi.
Ļevokiem jau drīz aptrūksies wannabe diskreditējošu apzīmējumu sev nepatīkamiem cilvēkiem. Būt par "nacistu", "rasistu" un "populistu" saprātīgam eiropietim, pateicoties viņiem, jau sāk kļūt par goda lietu.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:June 21st, 2018 - 11:01 am
(Link)
Kur tad ir tā siena uz ASV un Meksikas robežas? Jau sākta celt? Meksika jau par to samaksājusi? :D
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:June 22nd, 2018 - 09:16 pm
(Link)
Sāk sāk, par to jau šobrīd visa ķorka notiek. Dabūt naudu celšanai un jau tagad visi migrācijas dienesti strādā intensīvi, lai tvertu un deportētu nelegāļus. "Sienas" as in normālas robežas uzcelšana ir tikai laika jautājums. Šis ir tikai pirmais gads un Tramps pamatā vinnē, kas vēl puzotru gadu atpakaļ šādos jautājumos ASV liktos kā no alternatīvā taimlaina.

Btw, ja tu par to smīkņā, tad kāda tieši motivācija. Priecājies, ka siena nav uzcelta vai bēdājies, ka vēl arvien nav uzcelta?:]