sickboy - [entries|archive|friends|userinfo]
sickboy

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 23rd, 2023|04:12 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Klaniishanaas autoritaatei un veelme buut briivam ir divi preteeji veersti speeki, kas cilveekaa ciinaas kaa ljaunais ar labo. Cilveece nekad pa iistam nav bijusi briiva, bet briivaakaa valsts zinaamajaa pasaules veesturee ir bijusi ASV un tieshi briiviiba/briivais tirgus to padariija par speeciigaako zemi pasaulee, kaa arii par piemeeru, uz ko tiekties. Muslimi, ziemeljkorejieshi, latvieshi un visa pasaule skataas ASV filmas un seriaalus un gribeetu dziivot liidziigi, pat ja paarstaav citu ideologjiju un rezhiimu, jo briiviiba piesaista jebkuru organisku, elpojoshu dziivu buutni un liek tai uzplaukt.
Cita lieta, ka ASV ir garaakie cietumsodi civilizeetajaa pasaulee, taa kaa nemaz tik briiva ASV nav, bet tur, liidziigi kaa Krievijaa, dziivo neskaitaami diivainji, kas nekautreejas buut savaadaaki un izdziivot savu autentisko es.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:December 23rd, 2017 - 06:17 am
(Link)
Es teiktu, ka ASV brīvības mīts ir vairāk pateicoties valsts milzīgajam apmēram un līdz ar to neiespējamībai to tā totāli kontrolēt no viena centra un štatu seperātiskais nastrojs pret FEDu. Tendences politikā tur ir tās pašas, kas gejropā - vairāk kontroles, mazāk brīvības - for the sake of peoples. Bet viena lieta gan - paši amerikāņi ir daudz vairāk uzsūkuši to brīvā pilsoņa garu un ir daudz gatavāki protestēt pret tirānijām, nekā gejropā. Pat ja ne par pareizajiem iemesliem, bet pats fakts. Īpaši Rietumeiropieši kļuvuši par elojiem, kas patoloģiski vēlas pakļauties kādai autoritātei. Tā kā kristietība un baznīca tur mirst lēnā nāvē, tad tagad notiek transformācija pakļāvībai valsts birokrātijai un pilnīgi nekritiskai attieksmei pret to, ko pēdējā aktīvi kultivē. Ļoti līdzīgi sovokam.
Sausais atlikums - īsti brīva sabiedrība ir utopija, bet ir mērogi. Un lai tos mērogus paplatinātu, vajag darboties.
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:December 23rd, 2017 - 11:19 am
(Link)
Laikam noziime ir arii cilveeka sakneem. Melnie joprojaam nav pilniibaa tikushi no sevis zheeloshanas un geto kultuuras, jo vinju senchi bija vergi utt. Bet amerikaanji kopumaa, vinju senchi, bija cilveeki, kas beega no monarhijas un tiraanijas Eiropaa, ticot, ka Amerikaa buus briivi. Un tie arii taatad bija cilveeki, kam briiviiba bija svariiga.
[User Picture]
From:[info]psihs
Date:December 23rd, 2017 - 06:26 pm
(Link)