sickboy - [entries|archive|friends|userinfo]
sickboy

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 24th, 2021|06:08 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Es agrāk nebiju kursā, ka, vismaz Amerikas kontekstā, konservatīvisms ir libertariānisms (uzskats, ka valdībai jābūt mazai, birokrātiem jābūt maz, bet brīvībai - lielai). Jo ASV radīja cilvēki, kas ticēja libertariānismam. Liberāļi, savukārt, ir kaut kas cits - tie ir globālisma atbalstītāji (globālisms ir sistēma, kur pār tevi valda cilvēki, kurus tu neesi ievēlējis un, kuri, iespējams, nedzīvo tavā zemē), lai arī vārds "liberal" varētu kādam likt domāt, ka te ir kāds sakars ar brīvību. Brīvība ir - sexuālā, reliģiskā un tamlīdzīgas, kas netraucē globālismam.
Kas ir konservatīvisms Latvijas kontekstā? Īstā Latvija ir tā zeme, kas bija pirms bīskapa Alberta krusta kariem un tur arī valdīja libertariānisms - valdības bija lokālas, nevis globālas (tāpēc vācieši spēja sakaut un pakļaut baltu ciltis).
BŪT KONSERVATĪVAM PATIESĪBĀ NOZĪMĒ BŪT UZSKATOS TUVĀKAM ANARHISMA IDEJAI, NEVIS PRETĒJI. Un būt liberālam vai "progresīvam" nozīmē būt tuvākam totalitārisma idejai.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]sakaarnis
Date:September 25th, 2016 - 08:28 am
(Link)
Ja tu tā saki, sanāk, ka Latvijas nemaz nav bijis, nu, ja tu esi vēsturi mācījies, vajadzētu zināt, ka tur pirms Alberta nebija tādas vienas valsts nemazām.
Tad jau es visu mūžu dzīvoju globālistu saiedrībā, jo nevienu no tiem cilvēkiem neesmu personīgi ievēlējis.
GODDAMN!
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:September 25th, 2016 - 11:11 am
(Link)
Protams, ka es zinu, ka nebija vienas valsts. ;)
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:September 25th, 2016 - 11:23 am
(Link)
Es esmu domājis: WTF, kāpēc spāņi tik viegli ieņēma Ameriku, kāpēc vācieši tik viegli ieņēma baltu un lībiešu zemes? Vai maiji/inki/balti/lībieši ir mazāk vīrišķīgi un drosmīgi, fiziski spēcīgi? Es domāju, ka atbilde ir nē, bet viņi dzīvoja nelielās kopienās atšķirībā no spāņiem un vāciešiem, kurus jau bija pārņēmis globālisms, piemēram, vienota uzticība pāvestam.
Kāpēc cilvēks tik viegli uzvar dzīvniekus un augus? Tas, ka kāds dzīvo pēc organiskā ceļa, viņa dzīvi padara skaistāku, bet viņš arī reizē kļūst neaizsargātāks. Jo organiskais ceļš nekad nav bijis par iekarošanu un pakļaušanu, tas vienmēr ir bijis par radīšanu un izpausmi.
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:September 25th, 2016 - 11:30 am
(Link)
tu ko, kādas muļķības? maiji un balti gadījumā to vien nedarīja kā nekaroja savā starpā? vai dzīvnieki ir kādas svētās dievgosniņas?
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:September 25th, 2016 - 11:31 am
(Link)
es domāju tā: dzīvnieki nav svētās dievgosniņas, viņi pēc dabas ir agresīvi. Bet viņu agresija ir lokāla un nekad nav rafinēta. Viņi arī spējīgi vienu brīdi dusmoties, otru - jau par to pilnīgi aizmirst.
[User Picture]
From:[info]sakaarnis
Date:September 25th, 2016 - 01:07 pm
(Link)
Tik viegli jau negāja. Līdz 15. gs. iekaroto zemju iedzīvotāji turklāt nēsāja līdzi savus personīgos ieročus, tikai pēc tam tas tika aizliegts.
Par Ameriku viss skaidrs, jo tur nebija dzelzs iegūšanas un apstrādes technoloģiju.