apollo recepte "kartupeļi somu gaumē" ir reāli laba, pat ja neviens soms tai ne tuvumā nav stāvējis.
Īss un entuziasma pilns pārstāsts: tātad, ņemam kartupeļus (ap 700 g*), ņemam siļķi (es ņēmu mazsālīto eļļā, 300 g), sīpolu, divas olas un puslitru piena. Nomizojam kartupeļus, sagriežam salmiņos. Liekam, lai vīrs sagriež sīpolu. Sagriežam siļķi. Sametam visu (izņemot vīru) pannā un apcepam zem vāka, brīd pa brīdim apmaisot. Sāli nevajag, eļļu var pārliet no tām pašām siļķēm. Kad kartupeļi ir jau vidēji gatavi, sakrāmējam topošo somu delikatesi cepeškrāsns traukā, pārlejam ar olu un piena maisījumu (jā, jā, esam drosmīgi un lejam tiešām visu pienu, nebūs par daudz!), bāžam cepeškrāsnī. Receptē bija teikts, ka jācep, līdz virsiņa paliek brūna, to mēs nesagaidījām. Sagaidījām tikai omletīgas masas izveidošanos no piena un olān.
Ņemam ārā, pārkaisam ar lociņiem, ēdam. Liekam papildporciju, ēdam.
Ģošova i serdito, un sasodīti garšīgi.
* man izskatās, ka dotais produktu daudzums atbilst vakariņām trim cilvēkiem.