Recepšu ir milzums, katrai saimniecei savas :)
Mans variants - mīklai sajauc rupjos rudzu miltus ar ūdeni, piešauj mazliet skābā krējuma vai sviesta. Mīklai jābūt tādai, lai var uztaisīt groziņus. Es taisu tādējādi, ka mīklas bumbiņu saviļāju apaļu, plaukstā izspaidu viducīti un maliņas kaut kā sapečkāju - sanāk maziņi un neglīti sklandrausīši :) Vidū lieku - apakšā saspaidītus vārītus kartupeļus ar skābo krējumu, pa virsu smalki rīvētus burkānus, kuri sajaukti ar olu un cukuru. Ir varianti, kur kartupeļus un burkānus visu jauc kopā un vēl ar saldo krējumu, ir arī sāļākas versijas, bet es parasti taisu šitā. Varbūt
shelly var izstāstīt kaut ko prātīgāku :)