Shelly - Wi-Fly

Dec. 22nd, 2005

09:13 am - Wi-Fly

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Veca ziņa, bet ļoti mīļa - praudlī prezent, baložu internets.
HiTech : Wi-Fly baložinternets  (15)

Varu derēt, ka nebijāt vēl dzirdējuši par tādu interneta pieslēguma standartu kā Wi-Fly (nejaukt ar Wi-Fi). Bet slikti. Jo tas ir ļoti labs pieslēgums. Ātrāks par pierasto ADSL. Ka tas darbojas jūs prasīsiet? Ar baložiem. Daži, kam īpaši attīstīta fantāzija, uzreiz iedomāsies, ka kāds ir radījis nelielus Wi-Fi modulīšus, kurus piesien baložiem, kuri lidinoties pa pilsētu nodrošina bezvadu internetu. Taču nē, viss ir daudz vienkāršāk un interesantāk.

Vairāki interneta aktīvisti Izraēlā sarīkoja interesantu eksperimentu. Viņi paņēma trīs baložus un katram piestiprināja 1.3GB atmiņas kartes. Tātad kopumā ap 4GB informācijas. Un tad viņi palaida baložus gaisā. Baloži nolidoja 100 kilometrus līdz citai pilsētai, kur tos sagaidīja. Rezultātā, ņemot vērā baložu lidošanas ātrumu un pārraidīto (pārnesto) datu apjomu, vidējais datu pārraides ātrums baložinternetam ir 2.27 Mbps.

Šādam baložinternetam ir daudz priekšrocību. Pirmkārt, ir absolūti vienalga kāda operētājsistēma ir jūsu datoram, jo nekas nav jāinstalē. Nav arī vajadzīgas nekādas papildierīces. Sistēmai praktiski nav nepieciešami nekādi energoresursi (baterijas), ka arī nav nepieciešami retranslatori, kā tas ir ar parasto Wi-Fi. Baložpastam ir arī ļoti augsta drošība, šis pieslēgums ir gandrīz 100% hakeru drošs. Jāuzmanās vienīgi no kaķiem. Tāpat Wi-Fly nodrošina maksimālu personīgo datu aizsardzību un nelegālu datu pārraides gadījumā, baloži viennozīmīgi nesadarbosies ar autortiesību instancēm.

Tātad, Wi-Fly galvenās īpašības: ļoti liels datu pārraides ātrums; nesalīdzināmi lielāka pārklājuma zona nekā Wi-Fi; 100% ekoloģiska sistēma. Tomēr, ir arī daži mīnusi: Wi-Fly nedarbojas naktī; signāla aizture (lag) ir vienlīdz liela gan lieliem, gan pavisam maziem failiem; mēdz ķēzīt uz galvas.
http://www.jy.lv/index.php?zoomzina=456#koments

  

(3 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]artis
Date:December 22nd, 2005 - 09:25 am
(Link)
April 1st RFC
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:December 22nd, 2005 - 09:29 am
(Link)
Tas ir DOT (dla osobeno tupih)? :)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]artis
Date:December 22nd, 2005 - 09:39 am
(Link)
Vēl kādu implementāciju, lūdzu. Ar raibām pūcēm, kā Harijā P., piemēram. :)
(Reply to this) (Parent)