Shelly - Post a comment

Dec. 15th, 2010

[info]lennay

10:41 am

Kā teikts kādas TV pārraides nosaukumā,"Abi Labi".

Man liekas, nav jau tā, ka kungi tikai apgriežas uz papēža un cēli aiziet (jebšu biežāk dzirdēts, ka vienkārši pazūd, ne čiku ne grabu), un sievietes tikai briesmīgi nīcina. Kungi (jo īpaši literāri apdāvinātie, bet arī neapdāvinātajiem iedvesmas brīžos var parādīties līdz tam nezināmas runas dāvanas) līdzvērtīgi sacenšas un pat pārspēj sievietes indes un žults pludināšanā. Vārdsakot, stereotips un tikai - gluži kā par to, ka bābiskums un klačošanās ir sieviešu prerogatīva.

Pateikt "Tā bija mana vaina, piedod!", manuprāt, ir liekulīgi (ja vien pametējs no sirds tā nejūtas vai nav vājprātīgas vainas sajūtas pārņemts). Iespējams, cēli, bet vai tāds cēlums patiesībā nemītu pamesto vēl dziļāk zemē? Cik nav dzirdēts (vismaz, Cosmopolitēnveidīgajos), ka tādas frāzes kā "tu man esi par labu; tu esi pelnījis/-usi ko labāku" ir viskaitinošākie un saniknojošākajiem aizgājēju minētie iemesli, un tevis minētā frāze, manuprāt, ir starp tā tipa frāzēm. Ar šādu cēlumu tu liedz pamestajam pēdējo prieciņu kaut kādā veidā pasāpināt tevi, un tas gan, lūk, ir šausmīgi ļauni un egosistiski :D

Abi suņi jau parasti zina, ko ēduši, un nekādi sevišķi paskaidrojumi un iemeslu klāstīšana, kad lēmums jau ir pieņemts, vairs nav vajadzīgi; visa cepšanās notiek pirms tam. Pārējais jau ir tikai visādas abstinences un withdrawal sindromi un tamlīdzīga huiņa, kas jāpārdzīvo un ar laiku pāriet paši no sevis.

Read Comments

Reply:

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.